dimecres, d’octubre 11, 2023

JAZZ ART A BUKÓLICA

 



Son diverses les vegades que hem parlat de Bukólica, aquest espai expositiu que no acaba d’arrancar a la ciutat malgrat que de fa ja uns mesos manté l’activitat expositiva , però les circumstàncies del mateix, en el rerefons d’una botiga aliena a l’artístic i el fet de mantenir sols durant dues setmanes les exposicions, fan que sigui difícil mantenir el seguiment de la seva activitat i puguin passar per alt, com ja ha succeït, algunes de les exposicions que en ella s’hi ha celebrat.




El cert és que les dimensions de l’espai i la distribució complexa del mateix fa difícil una exposició de forma tradicional. Si hi afegim el cost econòmic de la mateixa, fa que acostumi a ser un espai compartit, el que impedeix la correcta visió de l’artista i de la seva obra.

És el que passa amb el treball de Joan Pasqual, Ingrid Comas i Montse Assens , tres artistes del grup Primilia, l’actiu grup cultural de Premià de Dalt , amb un amplíssim currículum i que ara exposen a Mataró amb l’exposició “Jazz Art”, una exposició reduïda de mides per les dimensions del local i que en condicions més normals a bon segur milloraria la seva recepció.



Joan Pasqual, geometritza la seva interpretació amb tècniques mixtes i colors essencials que dialoguen entre ells. Configura  amb síntesi, instruments musicals, reals o imaginats amb els que genera el sentit musical en el seu treball. Malgrat això la seva linealitat, volgudament imperfecte, no ajuda a arrodonir el conjunt que et deixa amb el rera gust de que hi ha més capacitat que resultats en el seu treball.



A Montse Assens se li nota la seva preferència per la vida literària  en la que es mou amb agilitat i habilitat. Per ella , l’art plàstic és més el complement visual que pot ajudar a la millor comprensió d’un escrit i les seves obres esdevenen així complexes en el relat però mancades del suficient coneixement plàstic com per fer-les accessibles a la majorià d’espectadors. Son un trompe l’oeil constant en el que l’aparença enganya a la realitat veritable del treball.



Ingrid Comas és la més artista dels tres participants. I ho és malgrat la disparitat del presentat, que no ens permet copsar-la en profunditat, i a voltes, degut a la disposició de l’exposat es confon conceptualment amb els treballs  de la seva companya d’exposició. malgrat això és nota el seu domini tècnic , conceptual i cromàtic que la converteix en la millor del tercet expositiu.

Una exposició aquesta en la que les mancances i inconvenients de l’espai no permet veure i gaudir del treball dels artistes  que amb tota seguretat podrien explicar i expressar les seves virtuts en un espai expositiu millor.

 

Jazz Art.- Ingrid Comas, Montse Assens i Joan Pasqual.

BUkòlica, galeria d’Art. C. Barcelona . Mataró

Del 30 de setembre al 14 d’Octubre de 2022