dimarts, de setembre 06, 2005

COL·LECCIONS

El fet de matinar em comporta comprar el diari tan sols quan el quiosquer està muntant la seva parada. Per això no havia observat encara el procés inflamatori en forma de fascicles i col·leccions varies, que es produeixen en arribar el que podríem dir nova temporada.
La tranquil·litat del cap de setmana m’ha permès remenar en la múltiple oferta d’enguany i m’ha fet recordar temps de joventut en el que va començar la història. Aquelles col·leccions de Salvat amb el “Monitor” al cap, que va ser la primera gran enciclopèdia que aparegué en moltes cases. Les geografies i històries, entre ells una de magnífica de l’Art que encara conservo , la Fauna aprofitant la tirada de Rodríguez de la Fuente, i fins hi tot, encara que molts no ho recordin, l’Enciclopèdia Catalana.
Ara tot es ben diferent. Col·leccions del més divers, a quina més sorprenent que em pregunto a qui pot interessar. “La casa de nines andalusa”, “La casa de nines de la princesa” ,pedres i tarots diversos , un cotxe teledirigit en tan sols 90 setmanes, maquetes varies, rellotges, plomes , per no dir els típics d’idiomes o informàtica.
Algú es capaç d’aguantar noranta setmanes per tenir un cotxe?. Hi ha qui te la paciència de posar dos peces a la construcció i apa, a esperar set dies més, i repetir la història?. Dons es veu que sí. Un parent meu que està en el staff d’una editorial ben anomenada en això de les col·leccions em confessava que dels primers nombres se’n venen la tira, que desprès baixa força, però que queda un bon nombre de fidelitat absoluta fins acabar. Queda clar que és per això que any rera any s’amplia i es diversifica l’oferta.
Per cert, enguany aquest promotor es passejà per la Festa Major d’Argentona. Sortirà la propera temporada la col·lecció de “Botijos de Espanya” i adéu Festa del Càntir?. O potser s’ha fixat amb els gegants i nans, i apareixerà la de Gegants de Catalunya i de l’Estat. Si fos així, hi apareixeria en Robafaves?. A bon segur la pregunta del milió.

1 comentari:

Pedro ha dit...

Coneix la clínica CIMA de BCN? Què li sembla?