dimarts, de setembre 20, 2005

NOU CURS

Com ha començat el nou curs. Fa quatre dies que encara estava de vacances i tot s’ha accelerat a uns nivells indescriptibles. Porto uns dies per sucar-hi pa, en els que feina a fer i problemes ben diversos, tots solucionables, s’han donat la mà fent-me anar allò que en diem de cul .
No vull per això passar per alt algunes coses per a mi prou valorables.

EL SANT LLUC

Agradés o no, d’acord amb el seu tarannà o al contrari, es ben cert que el Sant Lluc és la mostra artística de més ample favor del públic de totes les que es celebren en la temporada. Això no vol dir que fos la millor, ans més aviat caminant per camí contrari.

Enguany l’entitat organitzadora, - penso jo que més dolent que volent- , ha donat mà blanca a una comissió que ha apostat per un jurat valent ( les meves felicitacions) que no s’ha parat en barres i anant més lluny del que s’esperava , ha donat un tomb a la truita i el Sant Lluc comença a anar pel camí que cal i que no es cap altre que el de representar a la realitat artística de la ciutat , no com fins ara que representava un bocí escàs i del menys valorable de tota la creació artística.

Queda molt per a fer , però el camí s’ha encetat de manera esperançadora. Felicitats


NICO

El passat divendres la sala de Can Palauet s’omplí de gom a gom per l’homenatge a Nicolás del Rio, “Nico” , ànima màter de Tertre, home cabdal en la revolució artística de Mataró en el temps de la transició.

La presència de Jaume Graupera, regidor de Cultura, i de Joan Antoni Baron , alcalde de la ciutat, van donar el toc oficial que mereixia l’acte, en la reparació de l’injust oblit en que es tenia al seu paper essencial en el camp de l’art.

Però l’homenatgeu va ser tot menys oficial, vam ser la gent, els artistes, - molts d’ells vinguts de fora -, els afeccionats , els amics, els que vàrem voler dir a Nico en aquests durs moments de la malaltia que el seu treball ha estat magnífic, que segur que sense ell tot hauria estat diferent, i que d’una o altra manera estem orgullosos de ser amics seus.

Un homenatge del que potser haurien de prendre nota aquells que manen. Hi ha molta gent de la cultura i de l’art que han fet molt sense demanar res. És de justícia fer-ne agraïment.



Per cert, Joan Antoni Baron, alcalde de la ciutat ha assistit a més exposicions en els mesos que porta en el càrrec , que Manuel Mas en tot el temps de mandat , fet que agraïm en el que es val, i el que ens fa perdonar el retard ( quasi un any) en celebrar un sopar amb gent de l’art per parlar de l’estat de la qüestió. Però ja arribarà, com ho ha fet en el cas de l’entrega de signatures pel fons d’Art de la Casa Arenas que tindrà lloc el proper dijous 29 de setembre.

Coses, moltes coses, en uns dies de boig. Avui al temps deien que tornava l’anticicló. A veiam si és veritat, o al menys en el que a mi pertoca.