dijous, de desembre 22, 2005

APUNTS

No vull anar-me al llit sense deixar uns apunts esborronats en el blog, que ja intentaré ampliar en els proper dies.

Apunt 1.- Loteria
Felicitats a qui ha tocat. Un està content i més si un dels agraciats és una persona tan propera i estimada com una neboda. Jo ja li dic que al nen ( o nena) que ha de néixer ( està embarassada) li hauran de dir com a mínim Ildefons...

Apunt 2.- Perecoll
Magnífica la seva exposició a l’Ateneu. El recomano amb plaer. Si en voleu saber més, cal llegir la meva crítica al capgròs.com ( exposicions). ( Que sí, que prometo que en aquestes vacances em posaré amb els links...). Però sigui com sigui cal visitar-la. El consell l’agraireu.

Apunt 3.- Fe d’errades
Fa uns dies parlava de Martí Anson i el relacionava amb ACM. És cert que ha estat ben proper a les seves tesi, però mai n’ha format part. Justament era el cap del projecte que per Can Xalant presentava l’Arcàdia.. A vegades escriure ràpid et fa cometre errors i cal fer-ne rectificació.

Apunt 4.- Can Xalant.
Els d’ACM, i per tant els de Can Xalant, estan molt emprenyats per l’editorial del cg.com d’ahir. M’acusem de ser-ne l’inductor , i com quasi sempre, erren.
No vaig tenir res a veure amb l’editorial, encara que la signaria amb gust i la vaig aplaudir de tot cor. No en tenia cap noticia i va ser per a mi , tot un encert.

Diuen que no és cert que els artistes , ni un mateix, estigui vetat, que tot son imaginacions i que es van enviar les invitacions corresponents, però com que no hi havia ni línia telefònica, ni Internet, ni res de res, es van haver de fer les coses de manera particular i potser algú va quedar oblidat. En resum, que tot és una invenció de la meva paranoia persecutòria.

Simplement per al·lusions he de respondre que en els més de trenta anys que porta en el camp de la crítica he rebut totes les acusacions possibles, les de inepte i inútil les que més , però mai ningú m’ha pogut acusar de mentider. La veritat, ha estat i és, la meva norma.
No he rebut ni jo, ni els responsables de capgros, ni cap de la quinzena d’artistes als que he pregunta avui en la inauguració de l’exposició de Perecoll, cap comunicació, invitació, ni res semblant per l’acte de l’altre dia, que , repeteixo, no estava anunciat ni a l’agenda de l’Ajuntament ni a la del PMC. Qui menteix?.

Com veieu, tou un desfet de temps, i a més amb el silenci del govern en general i del PSC en particular.
Que poc valoreu la cultura senyors socialistes...

PS.- Si algun artista està interessat en presentar propostes a Can Xalant, ja tenen telèfon: 93 741 22 91. Si n’accepten alguna, aviseu, així sabrem de la seva disponibilitat.


Apunt 5.-Sergi Bonamusa

Impagable el darrer post en el seu blog. És de lectura obligada ( estic d’acord en el 95% del que es diu), encara que en caldria alguna consideració, com per exemple el parlar del Museu( tema que coneix de primera mà) que n’és la gran vergonya de la cultura mataronina, i de la que hom parla més que malament en privat i ningú gosa fotre-hi mà en públic.
Crec que el tema dona per una gran conversa ( queda un cafè, un gin tònic , o el que vulguis , pendent per un esmorzar, sopar o berenar...) encara que en el tema medalles no ens posarem d’acord. El primer de tots va ser el meu pare fa més de trenta anys. El secundaven Alcoy ( que voli tancar-se al Museu) i en Rovira. Ja ho veus més de trenta anys i el més calent a l’aigüera.