dilluns, de novembre 26, 2007

PREMIS

Ara , quan estic escrivint aquestes ratlles s’estan fallant els Premis Butaca. Uns premis prou importants que es molt bo que hagin aterrat enguany a Mataró.

Ho és ja que per una part situa a la ciutat, per uns moments en el mapa, vell somni d’aquest govern , i per l’altra algú s’haurà donat compte de la manca d’un espai idoni per aquests actes , que celebrats en un poliesportiu mostren la total nuesa d’espais culturals , - en especial escènics -, i per esdeveniments especials de la que pateix la ciutat, i potser pensarà que cal fer alguna cosa “urgent” per remeiar-ho.
Espero i desitjo que tot vagi sobre rodes, que sigui un èxit absolut i que l’organització interior sigui molt millor que l’exterior.

Dic això ja que els organitzadors han tingut la brillant idea de tancar el carrer Terrrassa , així a les braves , unes quantes hores abans. Així, un que disposa de plaça de parking en el parking municipal situat en el mateix carrer , s’ha trobat havent-se d’esperar una bona estona ja que a les sis de la tarda s’estaven descarregant elements per la festa al mig del carrer i no hi havia cap manera de poder passar per enlloc. Així al tornar ha hagut de fer gimkana per la vorera ja que no podia accedir de cap manera “legal” al parking que curiosament és “municipal”. Això sí entre mig un trenet , unes furgonetes , alguna que altre crit i com sempre cap policia municipal i cap avís per aquells a qui han segrestat el vehicle durant una bona estona.
( I això tenint en compte que , sortosament per a mi, no he hagut de precisar el vehicle en els moments previs a l’acte, fet que a bon segur podria haver estat memorable)

Tant costa organitzar , tan costa fer –ne avís en el propi parking , que repeteixo és municipal?. El passat dissabte, a més de cinquanta hores de l’acte , la policia estava present i retirava vehicles amb la grua. I avui?.
Algú pot donar-me una resposta ?. M’agradaria tenir-la i si és amb disculpes, millor encara , però no enganyem a ningú si diem que Mataró disposa d’una policia municipal que la ciutat no és mereix. I segurament aquest és un punt en que tots estaríem d’acord.

MÉS PREMIS

Però millor no fer-se mala sang , que amb la calipàndria que arrossego no seria gens bo. Millor pensar que les molèsties d’avui son pagament previ a l’alegria que podem tenir demà , si arriben a bon port les converses que J.A.Baron mantindrà amb Francesc Miralles per anar quadrant el fet de que el magnífic fons documental del crític d’Art arribi a la ciutat en condicions de ser estudiat per els experts.

El triangle Mataró – Bassat – Miralles pot ser el veritable triangle d’or cultural de la ciutat en els propers anys, en el que sí seria un gran premi.

Que el dinar sigui tan bo com propici.