diumenge, de febrer 03, 2008

SALVEM LA NAU GAUDÍ



Hi ha projectes que semblen maleïts de bon començament. No s’acaba mai de saber per què , però tot va malament. El projecte no acaba de ser engrescador , les obres tenen tots els inconvenients del món , el retard esdevé etern i al final el resultat es car i decebedor ja que res és com es desitjava. La Nau Gaudí n’és potser el millor dels exemples.

Amb quasi sis anys de retard , sembla que ara sí que la Nau Gaudí serà una realitat. Finalment s’ha realitzat un acurat treball en el que s’ha volgut ser el màxim possible de respectuosos amb el treball original del genial arquitecte , amb especial intenció en arcs i coberta , punts importants en aquest treball iniciàtic de Gaudí, aconseguint com així sembla, un resultat ben remarcable.
Potser per això encara és més difícil d’entendre que un element que dintre de poc tindrà el seu pes específic en el sempre minvat conjunt patrimonial de la ciutat , quedi adormit i menyspreat amb un insípid pla d’usos, dedicat a un adotzenat telecentre i un espai d’orientació laboral per a joves.

Mataró és una ciutat amb mancances importants d’espais nobles. És difícil per a no dir impossible trobar-ne un que serveixi per actes especials ja siguin culturals, empresarials, civils o de qualsevol tipus. La polivalència d’espais importants en les grans ciutats ha esdevingut element important en la seva promoció exterior. Ara , Mataró, en podria gaudir d’un d’ells i a més amb el pedegree de les beceroles gaudinianes.

Però no , malgrat una general oposició política i cultural que ha obert tot el ventall de possibilitats , el Govern municipal sembla entestat amb vulgaritzar l’espai donant-li uns usos que ni precisa ni mereix.

Queda encara temps per la marxa enrera , i bé farien els que manen en reflexionar sobre el tema , no fos cas que en el cert neguit ciutadà existent en el tema patrimonial aparegués una plataforma “Salvem la Nau Gaudí” , i en aquest cas no hi haurien excuses polítiques o comercials , seria la cultura i el patrimoni que aixecaria la seva veu davant l’evident estultícia municipal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Miri, no em serveix estar en desacord amb els usos previstos de la Nau Gaudí i a la vegada no demanar una ubicació per als serveis aks que es preveu destinar la Nau.

Els joves de la ciutat precissen d'un espai digne on s'ofereixin aquests serveis i la Nau Gaudí pot esdevenir una formidable solució per trobar aquest espai digne.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

La Nau Gaudí hauria de servir per quelcom relacionat en l'art i la cultura. I no pas per muntar-hi unes oficines. Cal ubicar aquests tipus de serveis (per a nens, joves, madurs o grans, és igual)en un lloc adient. O és que hi ha una Oficina d'Atur a la Sagrada Familia o un Casal d'Avis a les Piràmides d'Egipte?