dimarts, de maig 27, 2008

FONS MIRALLES

Vull pensar que a hores d’ara el blat ja estarà al sac i ben lligat i sols la signatura mancarà per poder dir de manera oficial que el Fons Miralles es queda a Mataró.
Ahir dilluns a la tarda, estava prevista la trobada però va ser ajornada per raons d’agenda , presumiblement pel fet de la celebració per part del PSC del primer aniversari del nou Govern , fins avui mateix.

Així que era avui dimarts , a quasi tres quarts de sis de la tarda quan amb cara alegre , somrient i fent brometa , la comitiva formada per Montse López , Sergi Penedès , Francesc Miralles i una altra dona no identificada , presumiblement la secretaria de Miralles , enfilava el final del Carrer Sant Benet per dirigir-se als dos espais triats com a possible ubicació del Fons Miralles.

Encara que no s’ha dit mai públicament , estem en condicions de dir quins son aquests espais, com ja ho hem deixat entreveure en algun post . Es tracta de dos espais amples i diàfans , de tipus petita nau que tant es pot usar per petit ús industrial o en serveis , que es troben en l’illa entre els carrers Biada , Iluro i el Pg. De Ca l’Ymbern.
Un és de mida mitjana i l’altra més gran , - quasi el doble – depassant els tres cents metres quadrats. Els dos serveixen perfectament als desitjos de Miralles , que per el que sabem, és possible es decanti per l’espai més petit ja que disposa d’espai suficient, i a més disposa de plaça de pàrking . A més està envoltat d’ambient artístic, ja que en els seus entorns més immediats es troba l’estudi d’un conegut artista mataroní i en l’altra hi ha un reconegut industrial del disseny i la composició gràfica.

Aquest és l’entorn que avui ha visitat Francesc Miralles de manera oficial, tot esperant que d’igual manera hagi fet la tria. Ara sols en queda la confirmació i en ella seria de desitjar que les medalles anessin a qui pertoca i no a qui ha posat desgavells, inutilitats i pals a la roda, és a dir l'IMAC.
Oi que a tu també t’agradaria amic Perecoll ?.

EXPOSICIÓ

Segons l’Agenda Cultural i el Butlletí Municipal, el passat divendres tocava inauguració a Can Palauet. El títol “Mostra d’Art Local” , és a dir exposició del Fons “full” de Penedès, aquella que havia de comissariar Paco Rodon ( Amic Paco , com t’han ensarronat ).

Tinc per norma , a bon segur higiènica , de no assistir a cap inauguració de l’ IMAC , i per tant no vaig tenir ni intencions d’acostar-me a la mateixa , però sí que alguns artistes desitjosos de conèixer els noms dels esquirols ho van fer , tot trobant-se amb el buit.

Sortosament no hi va haver exposició. El ridícul de Penedès i la seva gent ha estat esplendorós. Ara caldria la justificació pública. Si amb premeditació , alevosia i molta mala llet, es van llençar les campanes al vol amb aquesta exposició per deixar ben clar a tots qui mana en l’art de la ciutat , és l’hora de disculpar-se.
Però està clar que no serà . Per fer-ho calen unes qualitats que en conjunt s’acosten a allò que és diu dignitat. Ara és el moment de demostrar-la.

Per cert , magnífic el comentari de l’Alberto Romero Gil. Tant trencar-se el cap per aconseguir titular les exposicions d’art contemporani , en canvi per una de plàstica , “art local” i vas que voles. quins co....

En resum, dignitat. Per aquells que no en coneixen el significat , podem dir que és molt fàcil de trobar en qualsevol diccionari.


PRIMER ANIVERSARI


Ahir la gent de plantilla del PSC celebrava el Primer Aniversari. Aquells que estem a la reraguarda ho celebràvem igual, - pensar en l’oposició com a guanyador em provoca mal de panxa -, però amb un esperit més seré , més imparcial, més crític i per tant molt més desencisat.
Aquest primer any de mandat no ha estat per tirar coets , ni molt menys. Ha esta un any de fer la viu-viu , madrecita que me quede como estoy , i qui dies passa anys empeny. És a dir , res que no es pugui esperar , vist qui disposa de cadira en el ple municipal.

Per els resums veig que Baron no va parlar de canvi generacional, fet que demostra la seva intel·ligència. En canvi va explicitar una llarga llista de mèrits , el que es altament preocupant.

M’explico. Si han fet tantes coses i els ciutadans en canvi estem observant una evident paràlisi de la ciutat , que passa?. El cert és que no trobo resposta. Caldria que algú dels bons amics que estan en govern gastés cinc minuts i m’ho expliqués , ja que de veritat no ho entenc.

Menys entenc encara apuntar-se com grans èxits els grans fets de Cultura: Miralles , Bassat i Shakespeare. Si no vaig errat , cap d’aquests fets son gestions del Govern. Son aconteixements que per diverses circumstàncies han estat ofertats a la ciutat i aquesta ha acceptat (faltaria més)però mai ha existit la prèvia. I no val excusar-se amb que a Cultura mana ERC. A Educació mana ICV i be es consideren èxits de govern les escoles i guarderies que s’han posat en marxa.

Queda dons pendent altra lectura. Cultura que semblava ser la gran aposta de Baron en aquest mandat es queda a zero. Potser per fer-s’ho mirar.

1 comentari:

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Just abans de les darreres eleccions municipals semblava que l'Ajuntament posava fil a l'agulla en el tema de llogar estudis/tallers als artistes locals (pintors, escultors, dissenyadors, etc.)a baix preu, per tal de desenvolupar la seva feina. I aconseguir que Mataró fos una ciutat que "mima" i recolza la creació, per tal de situar la ciutat en el mapa, en aquest aspecte. Just abans de les generals, es va tornar a revifar aquest tema...

Ara ja no es parla d'això. Es veu que ara interessen més els temes més mediàtics i d'envergadura (Bassat, Miralles , "Xespir", etc.)

Pere: no ti encaparris massa...