dissabte, de maig 17, 2008

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Sempre es diu que malament rai quan s’ha de celebrar el “Dia de ... “ , el que vol dir que la cosa no rutlla. Aquest diumenge ( 18 de Maig) toca celebrar el Dia Internacional dels Museus i encara que sortosament el naixement d’un turisme cultural i aquest fenomen de l’oci cultural ha fet augmentar i molt les visites , bo és incidir en el que es pugui, a conèixer de manera més intensa aquesta antics magatzems de tresors , cada vegada més adequats a la visió actual, que són els Museus.

Per aconseguir-ho hom se les empesca de la millor manera en l’afany de guanyar visitants en un dia com aquest , i més enguany que en caure en cap de setmana permet realitzar unes més atractives variacions. Potser el que ha dominat en general , tal i com ja s’havia fet en altres anys , és allargar la vista fins més enllà de la mitja nit i aprofitar els espais per realitzar petits actes i actuacions que fossin esquers atractius per apropar al públic, que després ja seria la vàlua del mateix Museu el que faria la resta. Una idea realitzada generalment amb tot èxit.

Però , i a Mataró?. Dons bé , a Mataró res de res , fora d’una conferència vàlida sols per a entesos , celebrada ahir divendres a Can Palauet al voltant de la Pintura catalana del Barroc, dels Juncosa a Viladomat.
Que no entenen res aquesta gent?. Tant inútils son?. A Ca l’Arenas hi ha un magnífic pati per haver realitzat avui alguna activitat musical o teatre de petit format. El Museu disposa d’estris com per exemple llençar-se al carrer i realitzar activitats a la Pça de l’Ajuntament , o....

És tant l’estat de degradació de l’activitat museística local que en aquests dies els Museus de Catalunya trien una peça per destacar-la i oferir-ne individualitzada visió. El Museu de Mataró, gandul fins a límits insospitats , presenta un gravat de Goya de la mostra que ocupa la seva sala, així ni tan sols han hagut de remenar i triar.
Amb això està dit tot però mentre, aquests ganduls segueixen cobrant , - i no pas poc -, per que Mataró sigui la riota museística del nostre país.

PS.- Per cert el Museu més visitat de Catalunya és el del Barça. Amb això està dit tot.

EDUCACIÓ. IMMIGRACIÓ. INTEGRACIÓ

Tres paraules amb un clar accent i molt ben posat. Tres paraules difícils de lligar i més quan els mitjans que es disposen son els que son , és a dir minsos , i que obliguen a prendre mesures que moltes vegades son difícil de fer entendre a uns i altres.

Tres paraules que si no les sabem cuinar adequadament poden provocar un daltabaix important en la comunitat i arribar a punts , com per ex, els que hem vist en països ben propers i més potents , que dirigeixen a un cul de sac de quasi impossible sortida.

Parlo avui d’aquest tema ja que em sorprèn i molt que malgrat haver passejat per blogs de diferents polítics en lloc he vist comentada la notícia que m’alegrava el matí d’ahir , quan llegia el dur i queixós discurs del Síndic de Greuges alertant de que les coses no tan sols no es feien bé ans el contrari , caminant per una via que poc de bo podia aportar.
Però Rafael Ribó volia llençar un elogi , indicant aquells indrets que sí estaven fent els deures i que n’eren exemple a seguir. Tres ciutats eren les anomenades, Vic , Olot i Mataró.


Crec que és una notícia magnífica i que es deu en bona part a la gran tasca duta a terme per l’antic regidor Pep Comas , un home d’altíssim nivell, com ho demostra el càrrec de responsabilitat que ara ocupa, que va ser el gran ideòleg del pla d’escoles i escoles bressol que van floreixent any rera any per els diversos barris de la ciutat , pla d’actuació del que a bon segur viurà la ciutat durant uns quants anys.

Per això em sorprèn , i molt, que hagi pogut passar desapercebuda. Evidentment no hi faig cap segona lectura ( Pep Comas és d’ICV) , ja que sempre ha estat home de govern més que de partit , i Baron ha vetllat i vetlla molt per educació ja que és tema vocacional que l’apassiona, per el que crec que caldria explicitar iapuntar-se tots aquest èxit i disfrutar-lo tal i com és mereix.

Felicitats Pep Comas . Felicitats IME . Felicitats Mataró.

LA FORÇA DEL GOVERN

En totes les anàlisi efectuades al voltant del canvi produït en el Govern municipal , apareix el comentari de la feblesa del mateix degut a la fluixa llista electoral ( diuen uns) , pèssima llista electoral ( dic jo) , però l’anàlisi es fa sols en base al PSC , no tenint en compte la resta de membres del Govern.

En parlar de Pep Comas queda ben clar que la seva retirada de la vida municipal es nota i molt. No és que Conxita Calvo ho faci malament , ni molt menys , però el coneixement , el nivell de contactes , el domini de la situació, la visió de futur de Pep Comas , es troba a faltar i molt . I més quan el que queda és fluix però que molt fluix.

( PS.- Baron deu estar creuant els dits , demanant que ningú més faci fallida. La raó és clara , mirar els noms que segueixen en la llista és per tremolar del tot).

FESTES DE BARRI, UN NOU INCOMPLIMENT DEL PROGRAMA ELECTORAL.

Comença la temporada. D’ara en endavant cada cap de setmana tindrem un part de la ciutat celebrant la seva festa particular.

No en soc gens amant , per no dir que en soc bastant contrari , al menys tal i com avui per avui estan establertes , per això em va agradar molt la proposta de Baron de : “... incloure en la programació de cada festa de barri un element cultural que sobrepassi el propi terriotri del barri i pugui ser atractiu pels públics de tot Mataró “.

De moment a la primera , res de res. Pregunto a gent que es mou en aquest ambient i em diuen que si he begut. Que més aviat al contrari ja que enguany l’ajut municipal encara és més escàs.
És a dir , un nou incompliment del programa electoral de cultura. I van......