dissabte, de juliol 25, 2009

TANQUEM LA PARADETA ( PER VACANCES )

Ja ha arribat l’hora desitjada , la d’intentar deixar tots els tràfecs de l’any i dedicar-se al que cadascun prefereixi , i principalment ha arribat l’hora de deixar una mica de costat les obligacions per apostar simplement per les devocions.



Per això i durant una petita temporada tanquem per vacances aquesta paradeta del “Transport Públic” ,on de manera més o menys regular intentem fer-ne mirada a la vida artística en particular i a la vida cultural i política de la ciutat en general. Una mirada recollida en les més de quaranta una mil visites i més de cinquanta set mil pàgines visitades , per els 674 post escrits , que penso no està malament del tot.

Però no volem acabar sense felicitar efusivament a l’Ajuntament de Mataró per la seva magnífica posició en el rànking dels ajuntaments transparents. La seva situació en general i en tots els apartats de l’enquesta que ha comparat els 110 ajuntaments més grans de l’Estat , mereix un fort aplaudiment i crec que el Govern hauria d’haver-ho esbombat molt més ja que és demostratiu d’un bon fer que cal remarcar i aplaudir. Però com sempre el departament de comunicació ha demostrat que ell si que no estaria en lloc capdavanter de cap llistat.

És allò del que sempre es queixa el Govern municipal, de no saber transmetre els seus encerts. Dons ara que venen vacances que hi pensin una mica i facin bona neteja del seu nefast departament de comunicació (?) .

A bon segur que un dels punts més avaluables positivament haurà estat aquest retiment de comptes que ens ofereix el weeb municipal. Està molt bé això de poder veure l’estat real de la qüestió, però estaria molt més bé , que el que aparegui sigui la realitat i no el desig.
Mirar com avança el PAM 2009 fa fredar. Segons l’Ajuntament el 91.2 % va com cal, un 6% pateix un petit retard , un 2.4% té dificultats importants i un 0.4% ha quedat en suspens. Veient com estan totes les coses , ningú es creu aquestes dades ni plens fins a dalt de “Semproniana”.
Si ens deturem en l’apartat cultural , tot son flors i violes i tan sols està amb llum groga la incorporació de la iniciativa privada en projectes públics i la reflexió sobre el model de Festa Major.

Però és que la gent de Beneficència s’ha cregut que som tontos?. Que som masells per aguantar-los això sí, però de pensar encara ho fem.
Així el primer punt del PAM parla de la creació d’una tarja cultural per obtenir avantatges en els actes culturals de la ciutat i comarca. Aquesta és una proposta que ja ve del PAM anterior , i ara quan ja hem superat la meitat de l’any , el més calent està a l’aigüera.


Que voleu que us digui. Això de la llum verda em recorda aquell “progressa adequadament” de les notes de primària. Però com que vista la gran transparència municipal no en puc dubtar , sols em queda pensar que sí ,que és cert , va per el bon camí ja que no hi ha cap intenció de dur-la a terme.




Però quedem-nos amb bon gust de boca. Pensem amb l’art. Si anem de vacances , arreu on anem segur que hi ha indret , monument o exposició per visitar. Gaudim-lo.
I si ens quedem a casa, fer nova visita a la bona mostra de la Col·lecció Bassat a can palauet , passejar-se per la festa del Càntir d’Argentona , amb Fira traslladada de dates al cap de setmana següent i el curiós càntir d'enguany, o acostar-se a Órrius a visitar l’exposició de paisatges de l’indret , de la mà de la gran Emilia de Torres. Una exposició que un s’honora en presentar i de la que el seu poster encapçala aquest post

Pel demés res més.
Bones Vacances i com no, Glòria a Les Santes.

1 comentari:

Joana ha dit...

Bones vacances Pere!
Petons