dimecres, de novembre 07, 2012

DIJOUS A LA NAU GAUDÍ

Demà dijous ( avui per a bona part dels lectors d’aquest blog ) ja torna a ser segons dijous de mes i per tant la Nau Gaudí acull la que ja s’ha convertit en element habitual en la vida cultural mataronina , com ho és la conferència que vesteix els Dijous a la Nau. Una conferència que en aquesta ocasió porta el protagonisme de l’artista mataroní Albert Alís.

Sota el títol “Influències”, Alís comentarà les obres exposades ara mateix a la Nau Gaudí a la mostra “Art Contemporani de Catalunya 1970-1979. (II)” que presenta 49 obres de 7 pintors de la generació nascuda després de la guerra ( i és la segona d’una trilogia que es dedicarà a l’art contemporani català dels anys 70). La conferència s’emmarca dins la temàtica “Un artista en comenta un altre”, que juntament amb “Gaudí arquitecte” i “La ciutat i la història de l’art”, ha conformat els tres grans apartats de reflexió i de debat del cicle de conferències que la Nau Gaudí ha allotjat des del mes de febrer de 2012.

Albert Alís parlarà a la seva ponència de les influències entre els artistes i llurs obres i de si  aquestes influències es poden qualificar com a “nocives o benignes”. Així mateix, intentarà esbrinar de quina manera afecten a la creativitat i especialment a l'originalitat, i adreçarà també la interessant qüestió de si una obra amb influències d'altres artistes és per això menys original.  Art, creació, originalitat... amb aquesta xerrada s’intentarà reflexionar i aportar algun punt de vista més sobre aquestes qüestions controvertides que sovint son motiu de debat.

Una conferència que promet ser enormement interessant per el que , per anar fent boca , bo és recordar la magistral xerrada de Manuel Brullet en relació a la rehabilitació de la pròpia Nau , que va fer les delícies dels assistents a l’acte del mes passat