dimarts, d’agost 27, 2013

SANT TORNEM-HI




Fa justament un mes que abaixàvem persianes d’aquest blog a la recerca d’unes , crec que merescudes vacances. Va ser després de gandulejar en un mes en que la calor ens apretava i el cansament del curs va fer anar espaiant aquells post que cada vegada costava més escriure.

Ara tornem i ho fem amb les mateixes , i renovades , ganes de sempre. Han estat unes magnífiques vacances en el personal que ens han permet desconnectar del tot i alhora carregar al màxim les piles per aquesta nova i difícil temporada que s’acosta. Però a més han estat unes magnífiques vacances en el que pertoca al camp artístic ja que hem pogut fer-nos un tip de bones exposicions per saciar en el possible , la gana passada i la que vindrà.
I dic això ja que al munt de bellesa natural i patrimonial del que hem gaudit per aquests camps de Teruel, Castelló, Castella, La Manxa i Aquitània, hem d’afegir un bon grapat d’exposicions “normals” de caire comercial ( ja sabeu que l’art ferit entra com impulsat per una molla, a qualsevol espai on es realitzi una exposició ) i hem pogut visitar exposicions exuberants com les de Dalí (CARS), Giacometti (Fudación Mapfre) , Pissaro ( Thyssen) , “La belleza encerrada" (Prado) , Tàpies (MNAC i Fundació Tàpies), “El japonisme” (Caixa Fòrum), “Art dos punts” ( Caixa Fòrum i MACBA) , “Autoretrats” (Museu Picasso), o fer passejada per el MEAM.  I per acabar d’arrodonir-ho tot , gaudir de les escultures de Jaume Plensa en el paisatge urbà de la magnífica i ben desconeguda Bordeus. Com veieu uns condiments de primera per a un menjar artístic que hem de qualificar com pantagruèlic.

Però tornem també impel·lits per una actualitat que no descansa i que justament demà passat dijous inicia ja la nova temporada amb dues exposicions que caldrà visitar sens falta.  Una temporada que de moment comença com cada any . I dic això ja que comencem ja amb coincidència en les inauguracions, convertint en un somni impossible el repartir els actes per aconseguir una màxima audiència per a tots , però...





Així aquest dijous a les 19.30 hores , l’espai Capgròs inaugura la temporada pictòrica amb la mostra “Obra trobada” , de l’argentoní Josep Serra, que retorna a l’activitat expositiva després del marató expositiu de fa un any amb el que va voler celebrar els seus trenta anys de vida expositiva. Ara a l’espai capgròs es reinventa a si mateix amb un seguit de peces realitzades sobre cartó , en les que segueix el seu camí de depuració expressionista , accentuant en canvi el seu sentit gestual i remarcant la seva obertura vers uns cromatismes més sensibles a l’entorn d’una nova poètica.


A partir de les 19.00 hores és Begemot qui obre les seves portes amb una mostra dual en el que cohabiten dibuixos infantils del projecte solidari “Por una infància feliz” , iniciat a Bolivia , amb una mostra de fotografies del fotògraf francés Guy Rémion ( Metz 1937), obra del qual podeu visionar en aquest vídeo que hem tret de la xarxa social de la pròpia galeria.



ESTACIÓ D’ENLLAÇ





Qui em segueix mitjançant les xarxes socials ha pogut veure l’impacte artístic que m’ha produït la visió de les escultures de Plensa a Bordeus. Per això , i per fer-vos venir ganes d’anar-hi, aprofitant un cap de setmana de setembre ( Bordeus no és tan lluny i paga molt la pena) que us deixo aquest vídeo al voltant de les mateixes.