dissabte, de setembre 28, 2013

UN ACLARIMENT QUE EM CONFON




He rebut trucada del bon amic Manuel Patricio  en relació a l’anterior post al voltant del tracte rebut per Raúl Capitani en el que pertoca a l’exposició dels seus treballs en l’any Espriu.

Una trucada amical i puntualitzadora en la que no desmenteix res (era difícil dons la font era el mateix Capitani) però puntualitza que ell , que és qui ha portat tots els contactes  degut al feble estat de l’artista , mai ha tingut cap mena de relació amb la Comissió de l’any Espriu. Sempre ha mantingut converses amb la gent de les Biblioteques que s’han portat de manera excel·lent, posant a la seva disposició el poc que tenen i que està convençut que amb aquests mínims els resultats seran prou dignes.

Vagi doncs el meu respecte i la meva felicitació per l’eficiència , sempre demostrada , de la gent que dirigeix i treballa en les biblioteques de les que gaudim a la ciutat , però això no modifica res  ans jo diria que ho empitjora.
Com és possible que ningú de la comissió hagi intervingut?. És que hi ha actes de primera i actes de segona, diferenciats no per raons de qualitat i sí per raons polítiques , afectives o de gust de qui mana?. Com és possible l’abismal diferència de tracte i condicions ?.

La comissió de l’any Espriu ha fet una tasca espectacular , per aplaudir i treure’ns el barret, però és lògic que en tal munt d’activitats hi hagin errades , i fins i tot importants , com en aquest cas. I quan hi ha una errada el que cal és rectificar i fer-ne correcció.

És justament el que cal en el cas de Capitani que sota cap concepte , ni el personal ni l’artístic , mereix el menysteniment que li està atorgant la Comissió de l’any Espriu.

Queda temps per rectificar. És obligat.