dijous, de desembre 19, 2019

LARA SANCHEZ.LARADES





L’espai capgròs es va omplir a rebentar el dia de la inauguració que ocupa l’espai en aquest mes i aquestes festes . Exposició protagonitzada per les il·lustracions de la encara molt jove, però alhora ja experimentada creadora Lara Sánchez.



Comentàvem amb ella la diferència amb al seva primera exposició a la ja desapareguda  galeria ”Art i gent” d’Argentona, de la que entre aquella munió d’espectadors, sols ella i jo en podíem parlar. Llavors era una incipient il·lustradora que es movia amb habilitat ne l món de la caricatura i de la que dèiem “Lara Sánchez és il•lustradora nata i se li nota. Té capacitat per aconseguir flashos de personalitat i de fer-los avinents amb dibuixos aquarel·lats en els que els personatges es mouen en un concepte de caricatura en la que accentua tics i detalls per dotar-los de personalitat pròpia , tot en un ambient distés , joiós i jovenívol, però amb les suficients espurnes com per comprendre que això que ara semblen divertimentos , i ho poden ser , poden anar més enllà per assolir un retrat personal i personalitzat que s’agraeix en el fons i la forma”.




Ara , nou anys més tard Lara Sánchez ens ha donat la raó i mostra esplendorosa la seva evolució cap unes imatges en les que la individualitat es va fonent per entrar en un territori més complex i explicar històries disteses plenes de detalls escaients  i en algunes ocasions apropant-se a aquells dibuixos de masses que va popularitzar i convertir en grans obres d’art, Ricard Opisso.




Aquí, en aquest no deturar-se davant el que domina i llençar-se a cercar terres ignotes en les que complicar-se la vida , però alhora sense modificar el seu sentir il·lustratiu és on rau l’èxit de la creadora.  Innovació creativa i alhora tècnica per anar bastint un camí que complau al públic i alhora a si mateixa, apostant per un cert risc controlat i sense caure en l’adotzenament i creant un cert estil identificatiu , fresc i jovenívol, que la defineix.



Si fa uns anys dèiem que allà hi havia fusta, ara repetim que de seguir en aquest camí de treball i investigació, sense perdre la seva veritat, a bon segur dintre de poc tindrem una il·lustradora que donarà a parlar, si és que no ho fa ja.

Larades. lara Sánchez
espai capgròs
del 28 de Novembre 2019 al 7 de gener de 2020