dimarts, de juliol 07, 2020

PUNTS DE LLIBRE







Acabat el confinament, mica en mica la vida cultural es va recuperant i en el passat cap de setmana, com a un sol senyal, les exposicions agafaven de nou volada i presència viva amb les inauguracions de

Reprenem també nosaltres l’activitat crítica i ho fem amb la mostra de Punts de Llibre que anyalment presenta l’Associació Sant Lluc pels volts de sant Jordi amb obres creades per els seus associats i que enguany per òbvies raons s’ha retardat a aquestes dades en  les que coincidirà també , amb l’especial Sant Jordi 2020 que tindrà lloc el proper 23 de juliol . A més a més ho fa abandonant l’espai habitual per guanyar salubritat per el tema Covid  i passa a ocupar la segona planta de l’Ateneu de la Fundació Iluro, amb l’afegitó de destinar tots les vendes a l’Hospital de Mataró per a la compra de material sanitari.



Fa molt de temps que mantinc que les dues exposicions més interessants que organitza la sant Lluc son el 15x15 i la dels Punts de Llibre. I ho dic ja que en ambdós casos per a participar-hi es precisa una obra realitzada expressament per a l’ocasió. Una obra que no pot ser qualsevol i sí una obra pensada i meditada , ja que les limitacions de mides obliga a un esforç metodològic i conceptual per assolir els objectius previstos. D’aquí que aquesta sigui l’ocasió idònia per veure com , mantenint el concepte habitual de l’autor, existeix aquella habilitat i versatilitat que permet oferir una nova mirada del seu fer.

Enguany , la llarga seixantena d’artistes participants  diria que s’han esforçat més que mai. A bon segur que el confinament els hi ha donat temps alhora que els ha permès fer volar encara més la seva imaginació creativa, i en conseqüència els resultats son en molts creadors més reeixits de l’habitual, encara que com en altres ocasions no cal fer distincions entre els participants i menys encara en aquesta ocasió per el caràcter benèfic de la mostra. A més crec que el fet del no paral·lelisme amb la diada de sant Jordi habitual ha ampliat el ventall creatiu, deixant de banda temàtiques més tradicionals com llibres, roses, dracs i semblants.



Malgrat creure que no cal  destacar cap artista pel damunt de la resta,  jo voldria afegir que en aquesta exposició sempre cal considerar com element positiu el punt d llibre “individualitzat” , encara que sigui seriat, que no pas aquell altre corresponent a una obra de mida superior posteriorment repartida entre els habituals quatre punts de llibre que conformen la participació de l’autor.

Resumint, crec que aquesta és una de les millors edicions, i que paga molt la pena la visita i la compra, tot tenint en compte el seu objectiu benèfic. I que ha estat tot un encert realitzar-ho a la Fundació Iluro  ja que els treballs llueixen resplendents, molt millor que en l’habitual sala el Casal, fet per el que estaria bé que l’organització es planteges aquest espai com habitual per mostra tan exitosa.

Exposició de molt recomanable visita .


(les imatges han estat extretes de la xarxa)