dimecres, de juliol 29, 2020

FANG TASIA. PEP TREGON





La sala del casal Aliança ens presenta en aquests dies d’estiu la primera mostra individual de Pep Tregón, sota el títol de “Fang tasia”. Una enfarfegada exposició amb la que ens vol mostrar el món màgic que s’amaga en el seu interior, mitjançant la plasmació física dels éssers que el poblen.

Per a fer-ho exerceix de ceramista , tècnica que domina , i que és la que més coincideix amb  els seus objectius, ja que la seva ductilitat conceptual, formal i cromàtica li permet aprofundir en la realització dels seus “monstres” i obtenir-ne els resultats més adients.




J.M.Calleja encerta del tot en el text de presentació quan diu que l’exposició ens  convida a passejar-se per entremig dels camins subterranis, els somnis amagats, els oracles silents, els laberints de passió i així dialogar amb aquest “novell” artista. I just és el que succeeix en endinsar-nos en el munt de peces que ens ofereix l’artista.


 


Un excés d’obra, fet  molt habitual entre els artistes novells en això d’exposar, que en aquest cas , tot i essent comprensible, el perjudica amb intensitat ja que no permet establir aquelles associacions d’obres que configuren en el seu global, una de sola. Aquests “grups estables”, per emprar una nomenclatura ben pròpia de l’actualitat, imprescindible per gaudir en plenitud del món de l’autor.





Tot aquest garbuix crea una sensació d’un cert desori i fa baixar el to d’una mostra que podia ser més ambiciosa si existís una selecció general, i una subselecció grupal. Llavors podríem gaudir amb més claredat de l’essència d’un artista que amb el seu domini tècnic i la força de la seva inventiva creadora pot tenir un quelcom a  dir en el nostre entorn plàstic proper.

Pep Tregón. "Fang tasia"
Casal Nova Aliança. Mataró
del 24 de juliol al 16 d,agost de 2020