dimarts, d’octubre 04, 2022

DESFRAGMENTACIONS. ANDREU TETEJI

 



Andreu Teteji és artista pluridisciplinari que conrea amb més que dignitat la plàstica, la restauració i molt especialment la música. Ara retoma la seva presencia publica en el camp plàstic amb la mostra “Desfragmentacions” que ocupa l’espai capgròs en aquets mes d’octubre.



Teteji és un artista que no practica la plàstica sota el punt de vista purament estètic, del que no en  defuig però que no és el més important per a ell. Creu que qualsevol de les manifestacions artístiques ,el que han d’aportar és un pensament, una reflexió, aquella espurna que pot fer-nos  canviar la nostra vida interior després de copsar i madurar el seu missatge.



Segons ell mateix declara a la revista capgròs  “aquestes desfragmentacions ensenyen que tot és efímer i res és  per sempre, que tot es desfà i que tot torna” . per això la seva plàstica s’omple de referències, en una clara picada d’ullet al seu mestre i amic Ricard Jordà, amb insectes reals o imaginaris, que no oblidem representen aprox. el 90 % de formes de vida del planeta., essent absolutament imprescindibles per garantir la vida a la terra.



Amb ells Teteji intenta expressar la seva filosofia vital ben plena d’orientalisme mitjançant una plàstica que atreu per el seu realisme superant la repulsió pròpia dels elements representats.  Malgrat haver deixant de banda  el seu idioma més  habitual, el collage, on crec que és  mou amb més habilitat i frescor , Teteji segueix  mostrant que la plàstica segueix essent quelcom molt important de la seva vida i un element essencial per expressar la seva sensibilitat

 

Andreu Teteji. Desfragmentacions.

Espai capgròs

Del 29 de setembre al 26 d’Octubre de 2022