dimecres, d’octubre 26, 2022

ENERGIA ASTRACTA (II) JOSEP SERRA

 



Josep Serra segueix amb el seu circuit expositiu per celebrar  el seu 40 aniversari com artista, i ara, després de Vilassar de mar i abans de cloure circuit a Argentona, fa parada i fonda a La Destil·leria, a Mataró.

Les mateixes paraules que vàrem emprar per a comentar l’exposició que iniciava circuit a Vilassar, serveixen perfectament per comentar aquesta nova etapa, per la que us adreço a la meva crítica anterior.



De nou incideix Serra en realitzar una exposició potent, fet que és d’agrair, però que alhora segueix molt llunyana a una retrospectiva ja que de nou esdevé impossible ,a  menys de ser coneixedor de la seva trajectòria, veure els camins i verals que han portat fins ara mateix.

Però el que si queda clar és que Serra està en un moment de plenitud. Domina abastament el llenguatge de l’expressionisme abstracte i el capgira vers les seves intencions plàstiques més immediates, i ho fa amb equilibri i un domini escènic important.



A més, la mostra, tal i com passava a Vilassar està perfectament muntada , amb una sala principal potent , agraïda i absolutament subjugant.

Una exposició que cal visitar, obviant com en l’anterior de què es tracta d’una retrospectiva, ja que no ho és, però aplaudint la realitat més viva i actual del seu protagonista.

 

Josep Serra. “Energia abstracta”

 La destil·leria

 Del 22 d’Octubre al 22 de Novembre de 2022