dijous, d’abril 20, 2023

PANTEOS. MELISSA FIGUEROA A L’ESPAI CAPGRÒS

 

Melissa Figueroa, és una joveníssima artista nascuda a Buenos Aires el 1999. Resideix de fa temps a Arenys de Mar i malgrat estar encara acabant el grau de Belles Arts fa temps que practica una pintura que en certa manera podríem definir com “adulta” tant per la complexitat que comporta, com per la realització més que acurada amb la que es desenvolupada.



Figueroa malgrat la seva evident joventut arrossega ja al damunt una bona càrrega expositiva entre la que cal destacar la seva presència en les exposicions celebrades a ca l’Antiga ,a Teià, en motiu del 150 aniversari de l’indret, o l’assoliment del premi de pintura passeig de Sant Joan de Barcelona que va ser exposada a la sala del Mercat de l’Abaceria central de Barcelona.



El primer que queda clar en veure el treball de l’autora és el de la manca de por en l’expressió artística. L’autora treballa en unes composicions en les que confegeix uns espais plens de línies que conformen , moltes vegades amb l’ajut de la taca i el regalim, unes masses directrius de l’espai que queda sempre adientment establert en un equilibri molt més real que potencial.



Passejar-se per l’expo de Figueroa ens mostra, com és del tot lògic i natural, una artista que està cercant el seu camí, d’aquí les clares variacions en el presentat, però que alhora , aquest sembla ja preparat en una actuació en la que els fons cromàtics han d’agafar paulatinament un protagonisme més accentuat per ajudar a la creació de la idea plàstica a la que l’autora sembla aspirar. Sense abandonar el garbuix de línies i volums amb els que estructura les seves “divagacionS” creatives



L’espai capgròs ha estat de sempre un espai obert a les aventures dels jovinzells aspirants a artistes però en poques ocasions hem pogut gaudir d’autors com Aleix Prat o Laura Aznar que en aquesta temporada ens han ofert un nou angle de visió artística que ara i avui queda del tot dominat per el bon treball d’aquesta jove autora arenyenca, Melissa Figueroa,  de la que estic convençut en sentirem a parlar. I ben positivament.


Panteos. Melissa Figueroa

Espai capgròs

Del 29 de març al 26 d,abril de 2023