dilluns, de març 10, 2008

EL DIA DESPRÉS D’HAVER GUANYAT


169 – 153 . Un bona xifra per recordar. Setze de diferència , una bona xifra de mantenir.

Hem guanyat que és l’important. I ho hem fet de manera clara. Però ara , just el dia després, és el moment de recomençar. En el camp de l’esport diuen que el bon entrenador és aquell que sap analitzar i discernir adequadament el que ha passat després d’una derrota i en pren cura per remeiar-ho. Diuen també que el “gran” entrenador , és aquell que a més del dit abans és capaç d’oblidar-se de la victòria per analitzar el partit i treure’n els punts febles que podrien portar un altra dia a la derrota.
En el moment alegre de la victòria , - i de la derrota de l’enemic -, que cal gaudir amb tota intensitat , el “gran” entrenador ja ha de tenir pessigolles pensant en el futur i en aquest cas hi ha molt a dir , molt a pensar , molt a meditar , com han fet , dir, escrit , comentat i...., tots els especialistes que del mon son.

Un de tot això i del que pensa de la seva collita , es queda amb alguns punts que crec caldria tenir en compte.
El PSOE ha guanyat a l’Estat però ha perdut a Espanya. Sols els divuit escons de diferència de Catalunya marquen la victòria . Si afegim els guanys al País Basc....

Si és així , com és possible que Bono arribi a presidir el congres. ( Ni el pitjor enemic publicaria el dia de les eleccions les parelles del seus fills. Ho han fet amb Bono i és per tremolar: Fill de Raphael , fill de Giorgio Aresu ( ballet Zoom i Lazarov ) i la germana de l’Obregon , i Cayetano no sé que , torero de relumbrón. Així es pot entendre com el PP està disposat a votar-lo com president de la cambra.

Diuen que deixarem diputats a Esquerra per formar grup propi. I del grup PSC?.

La caiguda d’entrenadors ha estat dramàtica. Llamazares ho deixa i suposem que agafarà el càrrec Herrera. Hi ha fusta , ho demostrà en el debat català on va ser el guanyador.
Puigcercos deixa el càrrec per ser director tècnic. Es preveuen garrotades.


Encara que per garrotades al carrer Gènova. Es mantindrà Rajoy ?. Hi haurà substitució provisional fins que el general Mànager decideixi la tàctica a seguir entre , cercar el centre per aprofundir o obrir-se encara més a la banda dreta ?. Si aquesta darrera és l’acció escollida podria succeir que per primera vegada una entrenadora ocupés el càrrec d’un aspirant al títol.

Duran demostra ser entrenador de cap a peus. Hàbil amb els seus , que descaradament li volen fer el llit, demostra habilitat , destresa i capacitat. Entrenador de la vella escola, sap esperar i llençar hams. Pot aconseguir alguna que altra fita.

De la resta poc a dir, tan sols que enyorarem , i molt , a Labordeta.

DE DIARIS I COMENTARIS.

Paga la pena acostar-se als editorials dels més diversos diaris. A tots , sense excepció els domina el llautó. Potser el més atinat és “El Periódico” , el diari més agosarat en l’atreviment dels darrers dies.


Pere riure , les columnes de “El Mundo” . A quina pitjor , més visceral i amb més mala llet , contra Zapatero, PSOE , nacionalismes , i contra el mateix Rajoy , incapaç d’aconseguir els objectius marcats.
(Per cert les mateixes columnes serveixen de manera immediata per l’estrenyiment. Son per cagar s’hi).

El millor acudit el de Forges , en que Aznar disfressa a Rajoy de “Chiquiliquatre” . Impagable.

La frase més contundent la de Santiago Carrillo i Herrero de Miñón , a "La Ventana" de la SER , contra els votants de Rosa Díez i ella mateixa, qualificant-los d’herois , i recordant que els herois no acostumen a pensar. Les seves rialles desqualificant la proposta de Rosa Díez eren exemplars per la contundència dels seus raonaments. UpyD , un flac favor a la convivència estatal. Potser per això, i a bon segur , l’ha recolzat tant “El Mundo”.

Però no ens quedem en el dit i mirem les estrelles.
Hem guanyat. I no cal ni dir que estic molt, però que molt content.