diumenge, de març 30, 2008

CREU

Avui s’acompleixen justament tres anys en que vaig llençar la campanyaOMPLIM DE CONTINGUT LA CASA ARENAS” per a tal d’aconseguir un Fons d’Art d’artistes locals que tot donant contingut estructural a la vella casa dels germans Arenas que mitjançant en Jordi , va ser donada a la ciutat per ser destinada a l’art local i als seus artistes ( condició bàsica i que no s’ha complert de cap manera ) , alhora que s’omplia el gran forat de l’absència d’una veritable col·lecció d’artistes locals.

Avui s’acompleix justament un any en que amb l’Alcalde de Mataró Sr. Joan Antoni Baron i amb el Sr.Jaume Graupera , en aquells moments Regidor de Cultura , acompanyats per els bons artistes i millors amics Albert Alís i Josep M. Codina vàrem signar el protocol que hauria d’haver fet realitat aquest fons d’Art que vàrem anomenar “PROPOSTA MATARÓ”.


Avui s’acompleixen quaranta dies de la reunió que vàrem mantenir amb el Sr. Sergi Penedès , regidor de Cultura. Reunió realitzada a petició nostra, i essent l’únic contacte realitzat en aquest any. Reunió de la que l’únic resultat obtingut ha estat el silenci.

Davant tantes coincidències potser ha arribat l’hora d’afegir-ne una més: AVUI ÉS L’HORA DE DIR PROU.

I és el que fem. Amb desencís , amb una certa ràbia , no entenen el per què de tot plegat , però amb la consciència tranquil·la d’haver lluitat per un fer que creiem era positiu per la ciutat. A bon segur dintre de poc Mataró disposarà d’un gran equipament museístic, però seguirem sense poder conèixer la nostra realitat més propera.

És la gran incongruència d’una ciutat que massa vegades s’avergonyeix de si mateixa i del seus, i que no té en el poders públics el recolzament precís per no caure en aquest perill.
Proposta Mataró, era això una proposta. Ara ja no és res.
Quina llàstima.

CARA

ZEROVUIT TRESQUATRANTA a més de codi postal de Vilassar de Mar és el títol de la revista cultural que genera en Paco Rodon i que ha dedicat el darrer número a Josep Guinovart. La llista de participants en el mateix impressiona i tots ells amb un escrit especial dedicat al desaparegut mestre.
Dibuixos de Francesc Todó i Carles Planell. Escrits d’Albert Bonet, José Corredor Matheos , Ricard Creus , Daniel Giralt-Miracle,Joan Ramon Herrador, Joaquim Horta , Enric Miret , Àlex Mitrani , Joaquim Molas , Per Quart , Arnau Puig , Ignasi Riera , Roger Rodon i Martí Rosselló.
I en el bell mig de la llista un article de qui això signa dedicat a Guinovart i el Maresme, ben il·lustrat per una fotografia amb Arnau Puig el dia del lliurament del Torres-Garcia i un reproducció del cartell realitzat per la mostra dedicada a Lorca , celebrada al Monjo el 1998.

Son els petits orgulls que serveixen de feliç contrapunt a les creus mataronines a les que no m’acabo mai d’acostumar.