divendres, de març 14, 2008

BIS

Avui , en la diada dels Premis de la Comunicació, en Lluís Lligonya en rebrà el Premi d’Honor , aquell atorgat tan sols a les grans Patums, però és clar , algú dubte que en Bis no era una gran patum en això de la Comunicació Local ?.

Avui , tot i sabent que estigui on estigui , en Bis riurà per sota el nas , tot enfotent-se del premi , aquells que amb ell vàrem compartir molts i molts moments , i essencialment vàrem creure en una idea de televisió, estranya si més no, però enfocada com un element de servei al poble i a la ciutat, sense distincions de barris, orígens , religions , tradicions , colors polítics etc. , ens trobarem satisfets davant d’un acte de justícia.
Un acte de justícia que no pot tapar la realitat de la cruel injustícia que fa que aquells que estant premiant una manera d’actuació , alhora l’estan dinamitant , - i queda clar que parlo d’Ajuntament i Diputació -, a bon segur per que tenen molt clar que Televisions com la de Mataró, mai es plegaran als seus dictats , i pretenen, volen i exigeixen uns mitjans dòcils, lligats pel caler i la dependència.

Avui en Bis rebrà un premi absolutament merescut, un premi del que un bocí ens toca a tots aquells que hem format part del “seu” projecte. Un premi que honora a tot un col·lectiu. Un premi, que encara que alguns no ho vulguin veure , és en realitat un premi a tota una ciutat.

Aviat farà un any que en Bis ens deixà. Segueixo pensant que Mataró li deu encara un homenatge institucional com cal, justament com aquest que avui es produeix. Un homenatge que hauria de demostrar un sentit fonamental que tantes vegades sembla perdut., com és que una ciutat és essencialment el que son els seus ciutadans i mai el que és el seu Govern.

O algú dubte que en Bis no era Mataró?.

PS.- Perdona Bis però la meva absència a la tele no ha estat traïció. Tornarem amb nous projectes. Un dia d’aquests amb en Jaume i en Pep , hem de parlar de “A Contrallum” , un nou projecte de que , com no, espero el teu vist i plau.
Com sempre , gràcies per tot , i una forta abraçada.