dijous, d’octubre 14, 2010

SEMBLARIA UNA BROMA
SI LAMENTABLEMENT NO FOS VERITAT



Fa dos dies i en un comentari titulat “Rafel Estrany. Tard i malament” us anunciàvem que avui dijous 14 d’Octubre , dia del naixement d’aquest gran artista , es procediria a descobrir una placa commemorativa en la seva casa nadiua del carrer de Sant Francesc d’Assís.

Impossibilitat d’assistir a l’acte, per la coincidència amb la presentació de l’exposició de Josefina Enrich , decideixo passar per l’ indret en el meu retorn a casa i em trobo amb la sorpresa de que la placa roman cortinada i tan sols apareix una petita nota que demana disculpes ja que l’acte ha quedat ajornat sine die , per a tal de donar-li l’oportú relleu.

He de dir que em sembla molt bé. Les meves opinions ja quedaven clares en el comentari però és bo tornar a remarcar que Rafael Estrany es mereix un acte amb cara i ulls i un reconeixement públic que no ha tingut mai , malgrat els petits bocinets de glòria que de tant en tant , li ofereix algú.

Per tant felicitats a qui ha agafat el brau per les banyes i ha estat capaç de decidir que no es realitzava el mateix. Però caldria depurar responsabilitats. Ni en el web municipal, ni en cap mitjà de comunicació, ni en l’àmbit artístic ningú en sabia res. Es a dir, que Premsa de l’Ajuntament , a bon segur del que pitjor funciona a la Casa Gran ,juntament amb la poli i la cultura , s’ha cobert de glòria.
I en el que pertoca als organitzadors, que voleu que us digui, potser que es dediquin a altres menesters.
Amb tot,

Semblaria una broma si lamentablement no fos veritat.

Que un Govern que s’omple tant la boca en que és un Govern 2.0 , en el que els blogs, el facebook, el twiter és una eina que alguns empren desesperadament. Quan les Blackberry els hi cremen a les mans i  alguns estan a punt de ser tractats en teràpia per contrarestar el que ja és quasi una adició, sembla ridícul es permeti en canvi que els webs municipals siguin tan dolents, poc operatius , i el que és pitjor, no estiguin actualitzats ni per casualitat.

Cercant informació al voltant de Ca l’Arenas m’he trobat que en el web oficial de cultura, encara consten les exposicions de la temporada passada i no hi ha borrall de les actuals. A bon segur degut a que de les actuals exposicions , tan sols fa quinze dies de la seva inauguració i per tant no han tingut temps material per actualitzar-ho, ja que com tots sabem a l’IMAC tenen molta , però que molta feina , i estan tan estressats que...

El mateix succeeix amb la resta de sales municipals ja que tant a Can Palauet com a l’espai f , consta que no hi ha cap exposició actualment.

Semblaria una broma si lamentablement no fos veritat.


Fa uns pocs dies vaig retornar al vergonyós tema de l’aparcament indegut a la Pça Joaquim Blume , just al davant del camp de futbol, per part dels papas i mamas que porten els seus nens a practicar l’esport.
Pensava, il•lús de mi , que potser aquesta vegada succeiria alguna cosa, que al menys hi hauria algun moviment però...

Paso sovint per l’indret degut a la proximitat del meu domicili i ahir per exemple a les set de la tarda el nombre d’infractors eren set que havien pujat a nou a les vuit del vespre. Però avui la cosa s’havia superat : vuit a les set de la tarda , i dotze , és a dir tota la plaça envaïda inclosa la zona central, a les nou de la nit.
De poli, grues , multes , accions dissuasòries , res de res.

Semblaria una broma, i de molt mal gust, si lamentablement no fos veritat.

El que no ho semblaria i sí és una broma, que no ens mereixem de cap manera els ciutadans de Mataró,és la manifesta incapacitat d’aquest Govern per tenir cura de certs temes , amb la Cultura a dalt de tot, seguint amb la deficient comunicació i la patètica i esperpèntica actuació de la policia municipal.



PS.- No seria just però, oblidar-se de felicitar als responsables de la neteja viària per la rapidesa i eficàcia en posar els espais a to després de la tamborinada del cap de setmana.

A primeres hores del matí ls’etat de la ciutat era lamentable després de la tempesta de vent i aigua . En tornar a mitja tarda l’aspecte havia canviat de dalt a baix, cosa que per ex. no pot dir Barcelona que avui encara mantenia prous focus de deixadesa.

O sigui que de tot cor felicitats a la brigada i als seus responsables.