dijous, de setembre 20, 2012

CARA I CREU


Avui s'ha inaugurat a l'Ateneu Caixa Laietana , la primera de les mostres de "NECESITAT VITAL. 30 ANYS" , amb les que l'argentoni Josep Serra  inaugura la celebració personal per els seus trenta anys de vida expositiva.
Una exposició aquesta , de gran qualitat i que esdevé en una de les millors inaugurades a Mataró en els darrers anys , essent perfectament comparable a qualsevol exposició de les que estan exposades a la nostra capital, la de l'Estat i més enllà.

Una exposició de la que en caldrà parlar i molt, en acabar les diverses inauguracions  previstes.

Per altra costat , i mitjançant un mitjà informatiu , ens hem assabentat que demà a Can Palauet s'inaugura la X Mostra d'Art Jove. Una mostra discutible en la convocatòria i més encara en la seva difusió de marcats tints poc nets , per emprar una expressió suau.

Per això hem adreçat aquesta carta al regidor Joaqím Fernández per a tal d'obtenir les corresponents explicacions


Sr. Quim Fernández
Regidor de Cultura

 Benvolgut
Mitjançant els mitjans de comunicació m’he assabentat de que demà divendres s’inaugura la X Mostra d’Art Jove , organitzada per la regidoria de la que n’és el cap.

Fora del fet , lamentable al meu entendre , que d’ençà la meva dimissió com a membre del Consell Rector de lIMAC , he deixat de rebre qualsevol tipus d’informació del mateix , fet que considero no és de rebut degut a la meva tasca com a crític d’art en mitjans de la ciutat, serveixin aquestes paraules per conèixer de primera mà l’estructura d’aquesta Mostra d’Art Jove , que de cop i volta apareix a la ciutat.

Vaig ser membre de l Consell rector de l’IIMAC fins el mes de Juny i mai es va parlar ni una paraula d’aquesta mostra . He cercat en els mitjans d’informació local “Capgròs” i ”Tot Mataró” notícies al respecte de la convocatòria i no n’apareix ni un borrall.

M’he posat en contacte amb diversos artistes plàstics de Mataró i comarca, que podrien haver accedit a la mateixa i cap d’ells ha tingut notícia de l’existència de l’esmentada Mostra d’Art Jove.

És per això que li dirigeixo aquestes ratlles per a tal de saber quins han etat els camins emprats en la difusió d’aquesta mostra , i així esvair allò que tot el món de la plàstica local i comarcal té clar , que ha estat una altra activitat partidista d el’IMAC per a tal d’afavorir a l’únic art que sembla existir oficialment a la ciutat com és l’art mal anomenat contemporani , i afavorir de pas a un ens com és Can Xalant , que malgrat les promeses electorals de CiU , segueix gaudint d’unes condicions de privilegi inaudites en una democràcia , com ho demostra que quinze mesos després del canvi de govern , el concurs de Can Xalant segueixi a l’aigüera i a bon segur dintre de poc es renovarà la seva concessió per un temps nou en aquesta eternització d’una situació legalment regular però èticament absolutament reprovable.

En espera de les seves respostes
Una abraçada
Pere Pascual “PIC” , crític d’art


PS.- Tant aquesta carta com la seva resposta seran publicades al meu blog “transport públic” per entendre que no es tracta d’una qüestió personal i sí de la comunitat artística local.