dijous, de gener 27, 2022

A TALL D’INVENTARI. MERAKI i PALIMPSESTO ( JOAN DE LA OSSA )

 



Davant del fet de la desaparició de la plàstica dels mitjans informatius locals i a fi d’inventari  per que en quedi constància per a les generacions que vindran, avui vaig a deixar tan sols apunt de les experiències de Meraki a la sala d’Aparelladors i l’exposició “Palimpsesto” de Joan de la Ossa a l’espai del Casal.




I sols en deixo apunt ja que no n’he visitat cap d’elles el que no dona pas a la crítica. Una visita no ha estat possible per raons de temps (Meraki) i l’altra per desig personal (palimpsesto) .ja que amant com soc de l’art he decidit ser més selectiu i òbviament no acudir a exposicions que em podem produir  basques. De Joan de la Ossa ja he dit el que havia de dir en altres exposicions. I mantenint-se l’autor en la mateixa tessitura d’un art fals en concepte i més encara en la seva pseudo perfecció, amb perspectives impossibles i amb figures femenines dignes d’un mostrari d’esgarrats que precisen urgent curació traumatològica o correccions  de fisioterapeuta, un prefereix l’oblit que no la concreció, com així espero facin els bons afeccionats.

Meraki és una interessant experiència conjunta entre el gremi de perruquers de Mataró i l’Associació Sant Lluc. Es tracta de que dotze artistes, en aquets cas escultors, presenten una obra seva que ha de servir d’inspiració al corresponent perruquer per a fer un pentinat de fantasia. El cert és que l’aposta és agosarada i els perruquers de Mataró, tal i com es pot observar en el vídeo, demostren la seva suficiència. Una experiència que esperem tingui continuïtat i èxit com ha estat en aquesta edició.

De palimpsesto el dit, la ignorància de l’exposició és el millor servei que es pot fer a l’art.

 

Meraki 16-17 de gener de 2022. Sala d’Aparelladors

Palimpsesto. Joan de la Ossa. Sala del Casal

14 de gener a 6 de febrer de 2022