divendres, de gener 07, 2022

15 X15.

 


Obra de Joan Hortós


Si hi ha una exposició col·lectiva a Mataró que any rere any es supera a si mateixa  en el que pertoca a quantitat, qualitat i interès dels espectadors és sens dubte la de 15 X15 que amorosament conres cada anys l’Associació de Sant Lluc.

Aquest any han estat 85 els creedors que han respost a la seva crida confegint una estimable mostra , magníficament presentada  a la sala d’Aparelladors amb un encomiable treball de Teresa Roig en el comissariat i muntatge. amb el que ha donat l’aire que precisen aquestes petits obres de tan solls 15 cm de mida.




La gran majoria d’autors a més a més a més no han escatimat esforços per aconseguir unes obres amb personalitat pròpia i identificativa d’ells mateixos , amb uns nivells qualitatius prou valorables, donant així pas a un veritable puzle, o potser seria més escaient parlar de patchwok de mini obres, en les que hi estan presents tots els estils , tendències, tècniques i materials, en un bigarrat conjunt pluri individual que captiva en el general i obliga a la deturada atenció a la recerca de l’obra més plaent per a cada espectador.




Lamentablement la mostra ha estat tenyida pel dol de la mort , l’endemà de l’acte inaugural , de Joan Hortós que com cada any participava ne la mateixa, en aquest cas amb una obra plenament significativa del seu fer.

15x15

Del 15 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022

Sala del Col·legi d’Aparelladors. Mataró