dilluns, de gener 03, 2022

CARPE DIEM. L’ART DELS MOSCARDÓ

 



Després del més que obligat parèntesi nadalenc, cal tornar a posar fil a l’agulla recordant les darrers exposicions de l’any, encara en actiu. Seguint el costum que m’he mercat fa uns anys , intento començar amb una exposició que mereixi un comentari positiu tant en el que pertoca a qualitat com a esperit i com en poques ocasions he tingut més fàcil la tria que no podia ser altre que la de l’expo que els germans Moscardo, Ramon en la pintura i Josep en l’escultura ens ofereixen a l’espai capgròs.



Nomenar els germans Moscardó  és nomenar una pintura essencialment vital, generador d’un art fonamentat en la joie de vivre, en l’hedonisme dels petits plaers , físics, ambientals, espaials i conceptuals que ens permeten encarar el dia a dia amb una mirada més vital i optimista.



Però també es parlar d’una capacitat tècnica perfectament emmotllada a la intencionalitat de els obres, amb un traç vibrant, generós ,que al costat de la llum , el color i els personatges que omplen els seus treballs, son capaços de generar unes obres atractives visualment i que generen un bon rotllo, que enamoren a primera vista i que segueixen seduint passi el temps que passi.



Avui a l’espai capgròs, Ramon Moscardó fuig una mica dels seus tòpics paisatgístics per centrar-se més en l’home i el seu entorn, entomant de nou una mirada àgil i viva a certs ambients de la quotidianitat i ho fa amb la seva agilitat peculiar i el seu toc personal, donant una mirada d’esperança a aquest món poruc que ens està quedant, i del que defuig amb la seva peculiar mirada hedonista.



L’exposició es complementa amb la sorpresa d’uns figures escultòriques , parells en l’estructura formal als ferros vinclats , tal i com definí Terri als seus treballs. Unes escultures que donen tridimensionalitat als personatges habitual en les pintures dels germans.



Una bona exposició, plena d’art i de desitjos vitals per encarar un nou anys que esperem , desitgem i volem pensar que serà molt millor que els dos que hem deixat enrere.

 

Ramon i Josep Moscardó

Espai capgròs de l,1 de  desembre de 2021 al 7 de gener de 2022