dilluns, de juny 06, 2022

JORDI JUBANY. INTRÍNSEC

 



En Jordi Jubany és un artista mataroní, dels pocs que ha preferit fer carrera fora de la seva ciutat, en la que es fa escadusser veure obra seva. Afermat el seu art a Girona i molt especialment a la galeria El Claustre, Jubany s’ha guanyat merescuda fama en el món d’un paisatgisme figuratiu de nova planta que fonamentat en una estructura clàssica intenta establir una nova mirada més propera a la realitat d’avui mateix . I a fe que ho aconsegueix.



Ara però en aquest retorn expositiu a al seva ciutat, l’artista fa capitomba total i aposta per presentar el au art més íntim, ben llunyà de la línia referencial que conrea en la seva vessant professional comercial.



Així omple la sala d’Aparelladors amb l’exposició “Intrínsec” que acull un seguit d’obres de caire abstractiu, amb una certa iconografia identitaria i amb multitud de referències, en la que podríem dir és la cara oculta de la seva capacitat creativa , i a bon segur la més personal.



Òbviament la mostra queda esfilagarsada en el seu conjunt, però manté la dignitat gràcies a l’ofici de l’autor en aquesta la seva catarsi creativa, clarament explicitada en el muntatge de l’exposició. I és així ja que la mostra queda clarament dividida per una imaginaria bisectriu. En un costat hi ha l’obra genèrica, més primària emocionalment parlant, en la que desenvolupa a l’engròs el seu camí evolutiu en l’abstracció , amb els seus encerts i errors, mentre que en l’altre paret ens trobem davant ja d’obres de síntesi, obres meditades, molt més treballades en la depuració, llunyanes a l’anècdota visual per cercar la puresa del concepte. És justament aquí on Jubany ens demostra la seva capacitat abstractiva en el doble sentit de la paraula de purificació de l’essència i de l’isme.



Ara a l’autor se li presenta el treball més feixuc. Passar a mida raonable, aquelles obres que ara s’apunten en petit format i aconseguir mantenir la força, el gest i la intenció i fer-les avinent al públic.



Un repte  atractiu i seductor que segur que Jordi Jubany agafarà amb il·lusió i que esperem ens permeti veure’n els resultats en la propera exposició i de manera ben exitosa

 

Jordi Jubany.” Intrínsec”

Sala del Col·legi d’Aparelladors. Mataró

Del 27 de maig al 19 de juny de 2022