divendres, d’abril 01, 2022

JOAN PARRAMÓN . MICRO & MACROCOSMOS

 


El Museu del Càntir acull l’obra de l’artista barceloní d’arrels aragoneses, Joan Parramón, artista d’ample trajectòria amb estudis aquí i a New York, i amb un ample currículum expositiu. Ara al Museu presenta la seva exposició Macrocosmos & Microcosmos, una mostra que segons ell mateix  explicita és una proposta entorn l'univers, observant, introduint-se des de l'interior, travessant la seva immensitat des de la visió del macrocosmos a la del microcosmos .



 Va ser durant el 2018 que va començar a organitzar el seu treball entorn de Macrocosmos & Microcosmos, primer més orientat a les grans galàxies i després a poc a poc aterrant a la terra i als seus elements, com en aquesta exposició al Museu del Càntir d'Argentona, on destaquen accions sobre el territori com: Rierol de Muntanya i A les entranyes de la Terra, també obres al voltant de l'Arc Iris i un grup de 6 petites obres dedicades a les Fonts d'Argentona, un magnífic patrimoni en aquesta localitat que acull la meva obra.



Per aconseguir tals fites Parramón estructura tot el seu treball en base al color, amb l’ús d’uns colors intensos i contrastats, configurat essencialment per primaris, amb el que conforma diverses formes geomètriques que a l’estil d’un puzle gegantí, o d’un patchwork de bona mida, amb el que va teixint les seves visions peculiars en relació al món exterior que ens envolta.



Tenint en compte que la càrrega filosòfica que vol mostrar penso no arriba ni de bon tros a l’espectador, el resultat dels treballs de Parramón acaben situant-se en el visual i l’estètic en el que aconsegueix unes obres atractives però alhora disperses per la diversitats  de plantejaments formals que ofereixen i que les fa difícils de qualificar.

Cal destacar la tela de grans dimensions que ocupa tota una paret de la sala, en al que ens mostra la imatge d’un univers ple de grans i petits elements que conformen el tot, alhora que les dues peces de gran força cromàtica que omplen de vida , color i calor, tota l’exposició.



Però exposició de Parramon no queda reeixida ja que l’ideari que expressa amb paraules, no té una nítida translació plàstica , en la que un es queda en la façana del color, sense trobar-hi aquells imputs que li permeti penetrar en el mon de l’artista. Una façana això sí destrament traçada a través d’un domini ben escaient de la tècnica i el color, elements que no son suficients per assolir l’emoció que exigeix tota obra d’art.

 

Joan Parramón . Macrocosmos & microcosmos

Museu del Càntir. Argentona

Del 25 de febrer al 18 d,abril