dilluns, de novembre 21, 2022

JOSEP SERRA . ENERGIA ABSTRACTA ( i 3 )

 



Josep Serra acaba , amb aquesta exposició que realitza al Museu del Càntir, el seu tridu de mostres de caire antològic retrospectiu i que sota el títol d’ ”Energia Abstracta”  li han servit per completar el cicle d’exposicions que ha celebrat per el seu honor i glòria, completant així el seu quaranta aniversari de la seva relació amb el món artístic expositiu , d’ençà aquells llunya 1982 en que feia el bateig expositiu amb una mostra “Colectiva d’Artistes argentoneses” celebrada  al Museu Comarcal del Maresme i al seu poble nadiu d’Argentona el 1982.

Ara quaranta anys més tard, i enfilat  a la posteritat per el seu seguit d’exitoses mostres que l’han posat al mig d’altres més reconeguts artistes en la col·lecció Bassat, torna als seus orígens  argentonins amb una exposició ben adequada al objectiu que s’havia mostrat  en començar el tridu expositiu.





Una exposició em la que demostra de manera ben fefaent la seva evolució des de l’abstracció  constructiva, el pas per la matèrica i la seva evolució cap aquesta constructivisme actual que mereix  el reconeixement que l’ha portat sense padrins als nivells de privilegi  en el que es mou.

Serra  mostra així sense embuts la plena realitat de la seva energia abstracte i converteix l’espai expositiu en un centre artístic peculiar en el que regna amb saviesa el seu art, col·locant hàbilment les seves obres  en el camí creatiu adient per  a la realització de la següent passa.


Tot en una obra conjunta amb les anteriors exposicions, i que fa d’aquesta la veritable mare  del seu fer, convertint-la  en obra cabdal d’ aquesta celebració de quaranta anys  de pintura.


Josep Serra acaba , amb aquesta exposició que realitza al Museu del Càntir, el seu tridu de mostres de caire antològic retrospectiu i que sota el títol d’ ”Energia Abstracta”  li han servit per completar el cicle d’exposicions que ha celebrat per el seu honor i glòria, completant així el seu quaranta aniversari de la seva relació amb el món artístic expositiu , d’ençà aquells llunya 1982 en que feia el bateig expositiu amb una mostra “Colectiva d’Artistes argentoneses” celebrada  Al Museu Comarcal del Maresme i al seu poble nadiu d’Argentona el 1982.





Ara quaranta anys més tard, i enfilat  a la posteritat per el seu seguit d’exitoses mostres que l’han posat al mig d’altres més reconeguts artistes en la col·lecció Bassat, torna als seus orígens  argentonins amb una exposició ben adequada al objectiu que s’havia mostrat  en començar el tridu expositiu.



Una exposició em la que demostra de manera ben fefaent la seva evolució des de l’abstracció  constructiva, el pas per la matèrica i la seva evolució cap aquesta constructivisme actual que mereix  el reconeixement que l’ha portat sense padrins als nivells de privilegi  en el que es.
Serra mostra així sense embuts la plena realitat de la seva energia abstracte i converteix l’espai expositiu en un centre artístic peculiar en el que regna amb saviesa el seu art, col·locant hàbilment les seves obres  en el camí creatiu adient per  a la realització de la següent passa.

Tot en una obra conjunta amb les anteriors exposicions, i que fa d’aquesta la veritable mara  del seu fer, convertint-la  en obra cabdal d’ aquesta celebració de quaranta anys  de pintura. 
 
Josep Serra
Energia Abstracta
De l’11 de novembre del 2022 al 8 de gener de 2023
Museu del Càntir