dimarts, de novembre 29, 2022

CONFLUÈNCIES. COL.LECCIÓ BASSAT I MUSEU MARÉS

 



D’ençà que inaugurà el seu periple expositiu , la Col·lecció Bassat ha estès la seva expansió mitjançant nombroses exposicions que han completat la seva seu permanent de Mataró. Així la col·lecció Bassat ha estat per Bulgària, Polònia, Nova York ,Andalusia, Comunitat de Madrid i diverses seus de la resta d’Espanya, però sense haver fet parada i fonda a la capital de Catalunya, espai inesborrable per a ella mateixa.





Ara al final i de la mà del Museu Marés, el meravellós espai que es troba al costat de la Catedral de Barcelona, i que aplega una quantitat importantíssima de peces en les seves col·leccions, especialment les que pertanyen als períodes medievals, renaixentistes, barroc i del segle XIX, permeten fer visita conjunta d’una trentena de peces deixades per la Col·lecció Bassat , que prenen una nova mirada al “connectar” de manera totalment escaient amb obres dipositades en el propi Museu.



En aquest cas es tracta d’una invitació a admirar la trentena d’escultures cedides per la col·lecció de Carme i Lluís Bassat i enfrontar-les a les obres escollides de les col·leccions del Museu Marés. Així podem observar com peces realitzades  en el segle XX per noms destcats com puguin ser Miró, Picasso, Chillida, Manolo Valdés. Subirachs, Henri Moore, Pau Gargallo  o Subirachs, tenen altres lectures que les obtingudes fins ara, enfrontades a obres  del seu mateix temps artístic o a posteriori.



 És en aquest retrobament. En la concòrdia en la discòrdia, on podem admirar encara més les obres aparellades, revisitant-les ambdues en el seu nou tarannà  expositiu, en el que hi trobarem una nova mirada, un nou gest, una nova volada que ens oferirà un bell nou pas a una mirada que semblava ja establerta per a sempre.


Confluències.

Escultura contemporània de la Col·lecció Bassat

Del 16 de Novembre de 2022 fins el 21 de maig de 2023

Museu Marés.

Barcelona.