divendres, de gener 13, 2023

LA FREDA I ALHORA CÀLIDA, MIRADA ESPAIAL DE LAURA AZNAR.

 



Laura Aznar és una joveníssima artista que comparteix amb passió la música i l’art pictòric. Elements que en ella no son contradictoris ni tan sols contraris , si no dues partes , o millor dit, facetes que conformen la seva rica vida artística , malgrat que fa tan sols un parell d’anys n’ha estrenat la vintena.



Vàrem conèixer a Laura Aznar exposant a ca l’Antiga de Teià, a on havia arribat de la mà del mestre Rafel Romero de qui havia sigut alumna. Allà es presentà amb un parell de peces que marcaven clarament la seva línia pictòrica que sortia de l’habitual per enfrontar-se a una pintura totalment fresca, en al que tot presentant-hi una referència a general de l’obra de Hooper, ho feia en un paral·lelisme mediterrani , en la que el blau del cel i la silent quietud dels edificis mostrats confegien unes obres certament seductores.


Ara, arriba per primera vegada a Mataró, exposant a l’espai Capgròs en el que ens mostra un seguit de cases i edificis maresmencs, amb els que segons afirma: “intento capturar quelcom que de fet és impossible de capturar i ho faig pel meu goig. És com aspirar a agafar l’aire i intentar tancar-lo a dins d’una ampolla, que saps que no ho pots fer però t’agradaria poder-te quedar l’atmosfera”.



I justament és del que tracta l’artista, la de plasmar de manera àgil i visual, petits i no tan petits, racons del Maresme, representats per les seves cases i edificis, i mitjançant la seva evocació visual personificada, convertir-los en altres espais que podrien romandre en altres indrets. Per això crea amb ells unes noves visions, una nova mirada per l’espectador que desubicant-lo del lloc , sigui capaç de generar-ne un altre que l’aculli i el faci seu.



I en aquesta petita aposta , duta al màxim en la seva habilitat, Laura Aznar trena els corriols habituals per assolir un nivell de creació i de lectura, subjugant en la teoria i enormement plaents en la pràctica, mostrant així una nova manera d’entendre el paisatge, alhora que el fa lligat amb la vida.



Laura Aznar és una jove de la que segur en sentirem a parlar. Per si de cas, no us perdeu el seu debut mataroní, aquest mes de gener a l’espai Capgròs, en una més que interessant exposició

 

LAURA AZNAR

Del 9 al 23 de gener de  2023

Espai capgròs.