divendres, de juliol 28, 2023

ADÉU DIDIER LOURENÇO, ADÉU



Ahir , dia de Santes, ens vàrem despertar amb una notícia terrible. Un dels primers missatges del dia que arribava al nostre telèfon ens deia que Didier Lourenço havia mort . Era una notícia del tot inesperada i ens va colpir profundament.

Un  no era allò que es diu un gran amic d’en Didier Lourenço, però ens coneixíem i teníem bons lligams establerts especialment a través de Moldumat Art, la galeria del carrer Sant Benet de Mataró, on s’han atipat de vendre Lourenços per arreu. Justament allà varem ser companys de jurat d’algun concurs i com no, li vaig presentar alguna exposició, com per ex. la que queda plasmada en la fotografia que encapçala aquest escrit.

He de dir que amb en Didier manteníem una dialèctica que s’havia establert com eterna. Jo li deia que molt bé el que feia, i la seva gran habilitat compositiva i de treball, però jo creia que calia anar més enllà. Que una vegada assolit el coneixement general del poble, havia de fer algunes obres que l’elevessin de la resta de companys artistes i aquesta elevació servís per potenciar encara més el gust artístic dels seus seguidors. Sempre em responia el mateix: Ja ho faré quan sigui gran . I esclatava amb una de les seves generoses rialles d’home gran, com ho era en el físic, l’artístic i el personal.

Darrerament haviem establert contacte amb el Museu del Càntir per que realitzés  un dels càntirs gegants que hi ha a Argentona. Havia acceptat però en els darrers anys la coincidència amb viatges de treball als EEUU havia deixat el projecte en suspens. Encara que el tenia molt present ja que en la darrera vegada que en vaig parlar amb ell, em repetia les ganes de fer-lo principalment per superar al seu gran amic Moscardó, que en llueix  un als carrers d’Argentona. Lamentablement serà una magnífica història que no s’acomplirà mai.

Ara, en el moment de l’adeu, un pensa que Didier a més de ser un gran artista, havia aconseguit el favor d’un públic, essencialment jove, que somiava en tenir una obra seva a la paret . I ho somiava ja que li feia agradable la vida i el feia somiar amb un futur millor. Eren obres, les seves, per les que no passava el temps, encara que per aquells que el jutjàvem com artista, li demanéssim un pas més enllà, fet que sempre ens negà, i el cert és que com podíem queixar-nos de qui era capaç d’il·lusionar i fer feliç a aquells que el veien més que com un artista, com aquell company/amic que sabia traslladar a la plàstica les seves inquietuds i il·lusions.

Avui, tot s’ha acabat tristament. Com a la gent de l’art i molt especialment com amic i coneixedor de la seva obra, avui tinc l’ànima trista i és que a tots ens feia feliços gaudir d’una obra i d’un personatge com va ser en vida Didier Lourenço

Amic Didier, sort en la teva nova aventura i no deixis de pintar el cel  amb les teves obres.

Fins a sempre

T’estimem