diumenge, de maig 20, 2007


BRUMMEL / BARON

Potser Brummel va ser la primera gran colònia publicitada amb mitjans televisius. Abans, i d’entre la variada publicitat del ram , era remarcable la de Myrurgia amb una plana sencera cada cap de setmana a ”La Vanguardia” dominada per un dibuix femení de l’Alfred Opisso, aquest artista mataroní del que enguany es celebra el centenari del naixement sense cap acte especial, malgrat les promeses d’una antològica feta per la Regiduria de Cultura.

Estic convençut que Baron no usa Brummel, colònia que ha esdevingut més aviat de gent gran i a ell més aviat li correspon una colònia seca amb aromes a fusta i bergamota , però el que si l’hi escau a la perfecció és aquell eslogan publicitari que deia una cosa com “ és en els espais curts quant un home se la juga”. I ho dic ja que Baron és en aquesta proximitat en la que es troba més be i aconsegueix els seus millors resultats.

Avui ho ha demostrat una vegada més. Acompanyat de la seva guàrdia pretoriana , i mantenint aquesta absència eterna dels nous noms de la seva llista als que sembla mantenir amagats no sigui que obrin la boca i..., s’ha acostat al meu barri (malgrat els infundis d’alguns soc home de barri, i a molta honra) , per donar una altra gran lliçó.

Baron no es troba còmode davant les audiències. Llavors es posa a la defensiva , comença a treure xifres , dates, a dir el que han fet amb tot detall, el que faran i ... A més ho fa amb un to en certa manera alterat que en res l’afavoreix , ja que sembla d’una agressivitat controlada que no va amb el seu tarannà.

Ben diferent és quan es troba en petit comitè. Llavors apareix la seva vessant de professor. Explica amb tranquil·litat , apunta intencions, ensenya opcions, desactiva operacions de l’oposició, i fins i tot es permet alguna que altra ironia, poc feridora, per seguir apuntalant la seva posició.

D’aquesta manera ho ha fet avui als Molins. Amb una audiència entregada , amb ganes de sentir a l’alcalde, i aquest amb ganes de deixar-se sentir, la xerrada / esmorzar / vermouth ha estat un bàlsam per a ell i per els que l’hem escoltat que l’hem sentit definitivament alcalde.

DETALLS ELECTORALS

Llegir-se totes les propagandes electorals, permet fer oportunes re-lectures.
D’elles en vull fer dues:

1.- L’absència generalitzada dels creadors culturals.- En cap llista , ni en els llocs de la morralla , apareix gent de la cultura , amb el que es poden fer dues lectures o que aquesta no interessa a cap partit , o que la gent de la cultura no volen saber res de la política , fet encara més preocupant encara

2.- La filla de Jordi Pujol ocupa un dels darrers llocs de la llista mataronina de CiU , fet que sembla del tot natural.
El que no he sembla tant és que aparegui com independent.

I aquí les lectures son com vostès vulguin.

1 comentari:

Joan Safont ha dit...

Del mateix estil de perfums.. Baron Dandy.