dijous, de maig 17, 2007

MALALTIA

Michael F.Marmor, professor d’Oftalmologia de L'Universitat de Stanford, ha publicat a “Archives of Oftalmology” , un article en el que manté que els canvis d’estil que Degàs i Monet van realitzar en els seus darrers anys de carrera , no responen a una evolució cap a l’art abstracte, si no que es deguda a les afeccions de vista que ambdós varen patir en raó de l’edat.

Mitjançant un programa informàtic Marmor ha descobert el que en realitat veien els artistes i el que varen pintar ( tal i com es veu en la foto adjunta. La realitat pintada per Monet amb cataractes i la manera en que ho veia el creador). Igualment afirma que son mentides les observacions que tradicionalment parlen d l’astigmatisme de “El Greco” per justificar el seu peculiar estil, o els problemes amb certs medicaments en parlar de Van Gogh.

Com veieu si exercir de crític era ja de per si difícil, ara caldrà exigir certificat mèdic oftalmològic per a tal de prendre accions de manera atinada.

DIA DELS MUSEUS

Demà, o avui divendres si ja és en aquest dia quen vostè llegeix aquest post, que es celebra el dia Internacional dels Museus.

Que no ho sabia?. Que malgrat passejar per el seu barri i aquesta tarda per el centre , enlloc ha vist anunciat cap acte, ni tan sols la diada en sí? Dons sí. És el dia dels Museus , encara que a Mataró ningú en tingui coneixença.

Per aquells a qui interessi , em diu un ocellet que el Museu Arxiu hi ha una conferència “El Museu com a eina pedagògica” a càrrec de l’historiador i arxiver Joan Florensa. M’agradaria pensar que Carlos Marpha , és a dir el responsable del Museu , hi assistirà. A veieam si hi ha sort i aprèn alguna cosa.
Fora d’això, a l’entorn de “Descobreix una joia del Museu”, el Museu Arxiu de Santa Maria presenta el llibre de baptismes de l’any 1508, i en canvi Can Serra presenta l’obra de Rusiñol en referència a Sant Pere de Galligans. La llàstima és que aquesta obra va estar exposada en la mostra “ Una mirada...” que varen presentar la xarxa de Museus Locals fa menys de cinc anys. No seria d’estranyar que com que ara la tenim a mans....
És a dir , res de nou a la terra, i demà ja serà un altre dia.

3 comentaris:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Para celebrar el día de los museos, como en Cerdanyola no tenemos ninguno, te invitamos a la exposición que tenemos en el centro cívico de Cerdanyola, sobre el pintor Antonio García y que ha organizado el col.lectiu EPMA.Así de paso nos dices que te parece. Para ver que tenemos que mejorar en la próxima. Un abrazo

Anònim ha dit...

Hola Pere,

En Carles Marfà va excusar-se per motius de salud. Però tu tampoc hi eres a la conferència del pare Florensa, que es va donar a la Capella dels Dolors, i de segur que l'haguessis trobat instructiva. NO va parlar d'art contemporani, sinó de la conservació del patrimoni, en aquest cas, centrat en l'evolució sobre aquest tema per part de l'Escola Pia. Per cert, tenen pàgina web. i pots consultar la col·lecció Josep Segrelles: conjunt de 42 pintures de petit format sobre sant Josep de Calassanç i diversos dibuixos a llapis. Es clar que va de sants, hi a tu no et va gaire, però L'ART no té distincions. Veuràs que es magnífica.

http://www.escolapia.cat/arxiu/fons/vista.asp?Grup=SEGRELLES

Per a la teva informació, ben aviat en trobaràs un esboç en el meu blog de la conferència.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Good words.