dimecres, de desembre 03, 2008

ART I POLÍTICA

Sota el títol “Art per a la política o política per a l’art? “ , el diari “El País” realitza de la mà de Catalina Serra un excel·lent anàlisi al voltant de l’ample debat que ha ocasionat al cúpula de Barceló recentment presentada.. Un article que paga la pena llegir per la seva polièdrica visió ja que ofereix punts de vista diversos , repassa la història , presenta dades , ofereix opinions, i en certa manera ens permet enfortir o refutar la que a bon segur tenim cadascun de nosaltres.

Per aquells que no vulguin fer-ne lectura complerta , vagin aquí els encapçalats de l’article:
“Cultura i poder sempre s’han necessitat”. “Els països busquen associar la seva imatge a les avantguardes , - cas Barceló -, i això genera polèmica“. “La creació no exigeix consens si no criteri”.
“D’ençà les piràmides les grans obres es deuen a la política”. “En la transició es volia transmetre una imatge d’un país jove i modern”. “Si es comparen vacunes i art tota exposició sembla cara”.

Titulars prou atractius com per ser esquer en la lectura d’aquest , repeteixo , magnífic article.

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Arte/politica/politica/arte/elpepucul/20081203elpepisoc_1/Tes

BONES PERSPECTIVES

Avui s’ha presentat públicament el projecte de l’Escola Municipal de Música que entrarà en funcionament el setembre de 2009 Un projecte tan interessant com necessari i que esperem i desitgem es desenvolupi amb tota força , pujant un punt més el brou de cultiu musical , fins ara alimentat per una valuosa oferta privada.

Igualment dintre d’uns dies serà presentat el projecte del centre de les “Tres Roques” un centre que vol ser pol formatiu a tots nivells i que per les seves característiques , si no han variat d’ençà la presentació del projecte allà el març del 2007 , pot esdevenir un punt cultural important.

De 1133 m2 , la seva planta baixa està destinada a un espai polivalent , la primera planta l’han d’ocupar tres aules , una sala de lectura i una sala d’Internet , mentre que la planta superior està prevista per altres tres aules , una sala de reunions i despatxos.

Un projecte ambiciós que a bon segur pren com a referència altres espais semblants com ho puguin ser la Casa Elizalde , o la Bonmaison , i que promet molt sobre el paper , però que neix llastrat per l’indret on es troba , al carrer Tres Roques , a Cerdanyola Nord i proper a la Rda Rocablanca.. Un lloc mal comunicat amb transport públic el que mourà a l’ús del vehicle privat en una zona d’alta densitat i amb un greu problema d’aparcament.

Sigui com sigui i avui per avui , són aquestes dues notícies culturals que ens reconforten ja que serveixen per disminuir el gran desavantatge d’equipaments culturals de Mataró amb ciutats del seu nivell.

J.Mª. CODINA

Aquest dijous en Josep Mª Codina presenta una nova exposició a l' Espai Capgròs. Serà una exposició especial ja que és la primera vegada que realitza una exposició de dibuixos.
Serà una exposició ben important , equivalent com no al nivell de l’artista , que seguirà la trajectòria de les seves pintures amb aquesta diferència tècnica que implica el dibuix.

Una mostra que esdevé un absolut divertimentto en el sentit més estricte de la paraula , que no vol dir que es tracta de “collonades” ans el contrari , el divertimentto és aquella peça no habitual d’un autor , realitzada per a gaudir ell mateix i que en general corresponen a modus i maneres que no li son permeses ni en el seu treball habitual , ni en les seves exposicions.

Una exposició dons que us recomanem amb tot plaer i que restarà oberta fins el 30 de desembre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per cert, dos equipaments i dos projectes treballats i impulsats des de la més absoluta indiferència del govern per en Jaume Graupera... busqueu, busqueu els papers