dijous, de desembre 11, 2008


EL "BASSAT" A LA NAU GAUDÍ

Els bons amics del Cap gros publicaven ahir el desestimament per part de Bassat dels espais del Col·legi d’Aparelladors i de Can Marfà com a seu per a exposicions de la seva Fundació. Curosos que son confirmaven en Penedès aquesta postura , tot sabent que el tema Bassat és un tema personal de Baron i Bassas i al que de tan en tant deixen donar llepadeta a Romero. Penedès sols en té coneixement quan tot és dat i beneit.

Però encara que un fos el darrer de la fila hom sabia que la proposta municipal que ja fa uns dies corria pel Mataró artístic , sols podia tenir la negativa coma resposta.
La nova sala del Col·legi d’Aparelladors és una bona sala a nivell local però no està preparada per volades més altes. Les seves dimensions ( de paret i alçada) , la seva il·luminació , i molt especialment el difícil lligam de les parts ( Fundació, Ajuntament i Col·legi Oficial) complicava les coses que no milloraven amb la proposta municipal d’ampliar espai mitjançant....
De Can Marfà l’evidència era encara més gran. Can Marfà podia haver estat una bona seu , però triada ja la Farinera , l’adequació temporal del seu espai esdevenia tasca lenta, feixuga i costosa , el que la convertia en inviable.

Respostes que eren del tot previsibles. Bassat disposa d’un Formula 1 que encara que no és dels capdavanters , si és prou important com per que les seves proves es realitzin de manera digne. Dit d’altra manera , si no es poden fer al circuit de Catalunya , les farem a Xest o a Jerez , però de cap manera anirem al Jarama o a Albacete.

En aquest impasse , avui i de manera circumstancial, - benvinguda sigui sempre la coincidència en el transport públic -, m’arribava de la veu de qui potser és qui millor està informat de la realitat política local, dels seus intringulis, i especialment del que es cou a Riera 48 , tot assegurant-me que existia ja un pacte entre Bassat i l’Ajuntament per a tal de que de qui un temps , la Fundació Bassat pugui disposar de la Nau Gaudí com a lloc per a les seves exposicions.

Venint d’on venia la notícia un la creia de totes totes , i més en el que sembla clar que és l’única sortida a l’aposta tancada que ha fet Bassat sabedor de tenir els trumfos a la mà i a més disposant d’una bala a la recambra , cosa que Baron sap. Però malgrat això en calien certes confirmacions.
Unes trucades a diferents bandes, unes respostes , una cantarella comú ,” negaré el dit i que hagi parlat amb tu “, que és com el senyal d’una certificació definitiva , donàven la certesa total per part meva per poder dir que estic en condicions d’assegurar que a partir del proper estiu ( uns em diuen Setembre i altres parlen ja de per l’exposició de Santes) el Museu Bassat realitzarà les seves exposicions a la Nau Gaudí.

Bassat ha acceptat aquest retard veient clar que no podia apretar Baron a una decisió imminent. La decisió de convertir la Nau Gaudí en el telecentre actual va ser una postura personal que va imposar al conjunt del Partit que seguint el seu monolitisme al líder ha defensat a capa i espasa , encara que amb veu ben baixa en la intimitat. Esquerra i Iniciativa s’han mantingut al marge , mentre que el PP i CiU han estat bel·ligerants amb aquest decisió, en una bel·ligerància que es manté i que és una de les raons per les que Baron no vol ni pot fer-se enrera en una decisió, la seva, que ell segueix creient que era í és la correcta , però que de manera temporal be en podria fer un parèntesi.

Baron no vol que la decisió sigui examinada com un signe de feblesa ( per a mi i per a molts seria el contrari, un gest de capacitat de govern i de que cal primar l’interès de la ciutat per damunt dels del partit) , i principalment no vol causar danys a Ana Barrera que té en aquest telecentre “regalat” el seu únic actiu com a regidora , ja que la seva tasca a Joventut es significa per el no res i a més per que apareguin problemes arreu allà on ensuma : Casal de Joves de Cerdanyola , Can Soleret, Sidral ... , en espera d’altres que comencen a fumejar i això tot tenint en compte que és tan petita i insignificant la seva aportació al PAM del proper any que sembla indicar un desig de dalt de que no toqui res ja que hom sap que simplement ho acaba espatllant.

Per tot això Baron espera temps de major calma , trobar un espai per resituar de manera adequada el telecentre a , a ser possible amb afegitons diversos que el millorin , per poder acontentar als joves , a Barrera i com no a Bassat.

Una postura que alguns consideraran intel·ligent , mentre que per a un és simplement hàbil i conseqüent , que no és poc , i que en realitat essent positiva per a molts , qui hi acaba guanyant és la ciutat que activa amb valor afegit la Nau Gaudí i pot començar a gaudir del per ara il·lusionant Projecte Bassat.

CONGRÉS PSC

Fa dies que de tant en tant un deixava anar la seva insistència en la recerca del document final del darrer congrés local del PSC.

Un té clar que si hi ha un document marc , hi ha unes esmenes que s’accepten o no , al fina el que s’aprova és el document definitiu que al menys , i encara que sigui en un cert borrador, està per escrit. Cal dons fer les correccions justes en el que pertoca a gramàtica i estil, i.... Acostumat a les urgències en el meu treball em costa entendre el pas lent d’altres organitzacions i d’aquí la meva queixa.

Sortosament avui i de diferents mans m’arribava el document final que ja és públic i està a disposició de tothom en el weeb del PSC. Veig que s’han acceptat totes les meves propostes , que en realitat era una , com és la de donar pes a la cultura com element essencial en el desenvolupament de la ciutat i dels seus ciutadans .

Tasca complida i ara a apretar per que aquest document es desplegui amb tota la seva intensitat.