dilluns, de novembre 25, 2013

PLENSA, PREMI VELÁZQUEZ





Avui s’ha fallat el Premi Velázquez, l’equivalent del Cervantes en arts plàstiques , que ha estat atorgat a Jaume Plensa.





Tots els premis son sempre discutits. Des del simple concurs escolar fins el més important , sempre existeix aquella petita diferència que fa pensar que ves a saber, que potser aquell altre era millor , o si més no... Però en poques ocasions crec que hi haurà menys discrepància que en aquest Premi Velázquez, el reconeixement més important de les arts plàstiques, atorgat a Jaume Plensa.









El passat estiu tenia previstes unes tranqui-les vacances al poble de la meva dona, a Teruel, amb les petites excursions que la seva situació permet, entre les que com sempre es compta Madrid. Sortosament va apareixer la possibilitat d’una petita escapada de quatre dies amb uns amics i en discutir la població i sortir el nom de Bordeus, vaig dir que sí ràpidament. Sabia que allà Plensa hi presentava les seves escultures.






El resultat, simplement emocionant. A la gran bellesa de la desconeguda Bordeus, s’afegí l'incommensurable goig de les obres de Plensa que em van seduir i adduir, o millor dit, ens van seduir i adduir.





 Ara , com record i com homenatge vagin algunes de les imatges que allà vaig poder recollir.