dijous, de novembre 07, 2013

ESPAI TORRES GARCÍA





Per gentilesa de la gent del Sant Lluc rebo via mail el targetó oficial de l’Ajuntament convidant-me a la inauguració oficial de l’Espai Torres García, al foyer del TecnoCampus , en el que ja estan dipositades les obres guanyadores de les anteriors Biennals i ara prendrà espai l’obra de Martín Carral, guanyadora de la darrera edició.

L’espai Torres Garcia va ser inaugurat el passat mes d’abril en un acte realitzat a corre cuita , de trascantó i mig d’amagatotis, quasi en una absoluta clandestinitat. Davant de les queixes de molts , entre els que m’hi trobava, es va decidir fer una inauguració pública oberta a tothom en el moment del lliurament de l’obra de la darrera biennal. Ha arribat el moment i bo seria que tots els artistes prenguessin nota de la data ja que és un acte important que mereix una assistència massiva. Un acte en el que podrem gaudir de la contemplació de les cinc obres guanyadores de les respectives Biennals.




Però com que sembla que Ajuntament i plàstica estan tan renyides que no hi ha manera de que la cosa més senzilla funcioni sense entrebancs, de nou ens trobem amb problemes amb el targetó d’invitació. Si a ca l’Arenas era per a un dia inexistent , ara ni tan sols escrivim bé el nom de l’Associació protagonista , que com tots sabem és la gent del Sant LLUC i no pas del SANT LLUCH , amb aquesta “h” final que esgarrifa i que indica més cognom que no pas el nom del patró evangelista.

De veritat , ¿ amb la gent que treballa a la Casa Gran, no hi ha ningú que faci una correcció final abans de donar el vist – i plau?. O simplement és un tema que apareix espontàniament degut a l’ al·lèrgia evident que existeix entre el govern i la plàstica?.