dimecres, de novembre 27, 2013

ESPAI D’ART.- JOSEP Mª CODINA



Son moltes les vegades que hem comentat la impossibilitat que tenen els artistes mataronins per exposar a casa seva.

Entre el veto municipal que impedeix el seu protagonisme en les sales públiques; el més que reduït nombre d’exposicions per temporada que ens oferia l’Ateneu Laietana i el que ens oferirà ara la Fundació Iluro que segons sembla pot ser quasi inexistent en la propera temporada, ens trobem que els artistes locals ho tenen molt pelut per fer una exposició amb tots els ets i uts , malgrat la bona voluntat de la sala del Col·legi d’Aparelladors , esdevinguda cabdal i vital, el que és indicatiu del mal estat expositiu de la ciutat.

Com exemple us aconsello feu un petit exercici. Apunteu en un paper un petit llistat dels deu millors artistes de Mataró. A continuació intenteu recordar a quina sala d’exposicions local amb potència, i en quin any vareu poder veure una exposició personal. Si ho feu el resultat us farà esgarrifar.

Potser tota aquesta calamitat té una cara positiva que no és altre que l’obligació que llavors tenen els artistes locals de sortir a l’exterior per presentar el seu bon fer. Unes sortides de les que intentem sempre oferir-vos pertinent comentari, i quan és possible acompanyat d’imatges.

Aquest és el cas de Josep Mª Codina. Fa quasi sis anys que va exposar per darrera vegada a Mataró i sembla que va per llarg per que pugui fer-ho. Mentre, va intentant exposar aquí i allà, aconseguint sempre uns resultats absolutament positius , en totes les cares que comporta una exposició.

Ara Josep Mª Codina està exposant a la més que centenaris entitat de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, una veritable institució en terres vallesanes i amb un prestigi de seriositat i criteri expositiu que ja voldrien molts altes espais. Una exposició amb variacions importants , amb una aposta per el color cada vegada més marcada , però insistint en aquest llenguatge personal i inconfusible que ha fet de Josep Mª Codina un artista reconegut i respectat per arreu i al que es considera ja entre els artistes de nivell del nostre país.

Per això el varem voler portar al darrer Espai d’Art de m1tv , en el programa que varem emetre el passat dimarts i del que ara us oferim el pertinent enllaç. Una entrevista que paga la pena i que un os aconsella amb tot plaer.