diumenge, de març 05, 2017

LA LITERATURA PLÀSTICA DE JOAN PERE VILADECANS




Art i literatura mantenen una passional i eterna història d’amor protagonitzada per els millors artistes que aconsegueixen unir de manera perfecte ambdós idiomes creatius.
Joan Pere Viladecans apassionat de les paraules que segons ell mateix confessa es converteixen en imatges en el seu interior, ha desenvolupat de manera permanent el desig d’unir en el seu treball la seva personal  mirada plàstica amb les paraules dels grans escriptors i poetes.
Essent l’eix de la seva creació un concepte tan literari com el de naturalesa/temps/vida , fàcil és entendre la perfecta simbiosi que aconsegueix quan s’acosta  a les obres dels grans escriptors. Una conjunció que es realitza tant quan practica una mirada explicativa com és en el cas dels seus treballs il·lustratius, com quan resumeix i concentra en una sola imatge tot el sentit literari d’una obra  mitjançant la seva personal i reconeixible  iconografia.



Viladecans es mou en una clara metodologia literària que va des de l’elecció del suport, passant òbviament per el nivell i intensitat dels cromatismes emprats i arrodonint-lo amb els materials afegits per aprofundir en la lectura plàstica. Amb aquests vímets l’autor converteix totes i cadascuna de les seves obres en una veritable peça literària , tancant així el cercle que quasi ens provoca el dubte de si Viladecans és un pintor que fa literatura o un escriptor que pinta amb el pinzell de les paraules.


Escrit per el catàleg de l'exposició Joan Pere Viladecans i els llibres, inaugurada avui a Can Vallerià. Premia de Dalt.


La fotografia és de F.J.Moreno Romagueras