dilluns, de setembre 09, 2019

LES NOUS DEL NOU DEL NOU DE 2009






Si recordar es tornar a viure, avui paga molt la pena fer mirada enrere i deturar-se just fa deu anys i rememorar aquella gran experiència col·lectiva que en la idea i direcció de Josep Manuel Calleja, va aplegar el 9 del 9 de 2009 a noranta nou creedors pluridisciplinaris de les 9 del matí a les 9 del vespre en el carrer Nou de Mataró front del número 9 , per un llavors ocupat per Robafaves, presentant la seva creació artística amb una nou com a protagonista. Una experiència creativa que va tenir com llacet final, l’exposició que del 9 de novembre al 9 de desembre va tenir lloc  a l’espai expositiu que la Caixa Laietana disposava per un llavors en el pis superior de la sucursal de la Pça Sta Anna. Exposició arrodonida per un magnífic catàleg amb la reproducció de tots les obres que hi varen prendre part.


( Si cliqueu aquí podreu veure el comentari crític de l’esdeveniment publicat en aquest mateix bloc).

Ara deu anys després es bo recordar-ho , no tan sols per la importància individual, col·lectiva i social que va tenir l’acte, ans per que crec que ara més que mai urgeix a la ciutat un acte col·lectiu similar en el que hi pugui participar tot l’univers creatiu i que serveixi d’altaveu en el global , de la diversitat artística i creativa existent a Mataró. Un acte que faci compartir espai i idea als dos mons oposats i quasi irreconciliables, el del món plàstic i el mal anomenat “contemporani”.

Una unió que pugui establir unes bases positives per ambdós costats i motivi un repartiment adequat d’espais i recursos, sens dubte el repte més important que li espera a la regidora de Cultura en el camp que generalment coneixem com “art”.