divendres, de setembre 10, 2021

CO·LECCIÓ SALVAT UN EXEMPLE A IMITAR PER L’AJUNTAMENT DE MATARÓ

 

Part central de la Nadala de Novellas per a l'Ajuntament de Mataró, en temps de l'alcalde Mas.

La Fundació Vila Casas exposa aquests dies la col·lecció d’art Salvat. Una col·lecció nascuda quan el propietari dels laboratoris Salvat va acceptar la proposta de la seva mare de substituir la imatge religiosa habitual de les nadales institucionals de l’empresa per la reproducció d’una obra de Ràfols Casamada que acabaven d’adquirir.

L’èxit de la mateixa va ser tal que des de llavora cada anys el laboratori adquireix una obra realitzada en l’any ,d’un artista català viu, i la seva reproducció esdevé la nadala institucional de l’empresa.

D’això en fa 35 anys i la col·lecció del laboratori comença a fer un gran goig, amb obres recents dels millors artistes del país.

Llegida la notícia , un il·lús com és, ha pensat que essent Mataró una de les poques ciutats que no gaudeix d’una pinacoteca d’artistes locals, malgrat que ha tingut grans ocasions, com per ex el no nat fons d’artistes locals que un va patir en cos i ànima, podria fer el mateix.

Durant alguns anys ja s’havia encarregat a algun artista la realització del christmes oficial de l’Ajuntament, com per exemple el magnífic âpat de Nadal de Pepe Novellas que presideix el post. Per què no recuperar la tradició i iniciar així una col·leció d’obres d’artistes locals que mica en mica anés pal·liant la gasiveria municipal envers els artistes plàstics.?

Tan sòls amb pocs diners, veritable xocolata del lloro, i mica en mica la ciutat gaudiria d’un fons meritori ja que els propis artistes ja s’encarregarien de lluir-se davant l’encàrrec.

I si ho pensem?