dimarts, de setembre 07, 2021

UNA FLOR NO FA ESTIU

 


Carme Rigola va ser una de les sorpreses el sant Lluc de la temporada passada amb l’obra que encapçala aquesta crítica, que qualificàvem com a sensible obra floral.

Ja en el post d’ahir parlàvem que una mostra com la dels premiats a un concurs permet evidenciar l’encert o no de l’elecció, ara la mostra individual de Carme Rigola ens mostra que si bé podia ser justa la distinció a aquell treball, el mateix no responia a la qualitat global del fer de l’artista.




Ara ens trobem amb una creadora que ha arribat a l’art de manera tardana, com tants, després d’exercir altre professió i que arriba amb unes evidents limitacions tècniques que fa que algunes obres assoleixin el nivell d’inacceptables per a ser exposades , com és el cas de les làmpades.

Curiosament però Rigola té especial sensibilitat en el tema tèxtil i els trucs d’ofici desenvolupats en els anys els ha sabut aprofitar en l’artístic amb uns treballs sobre tela, que no bastidor, on les arrugues i les noves perspectives que aquestes ens ofereixen , conreen un camí que adobat amb la sensibilitat d de l’autora doni com a fruits unes obres parelles a la que va fer fos destacada en el sant Lluc de l’any anterior i que mostren sensibilitat i afecte per l’art.



Ens trobem doncs amb una exposició amb les dues cares de la moneda, cares que en aquesta ocasió son antagòniques en fer i qualitat.



 Carme Rigola “Amb pinces”

Espai capgròs

Del 26 d’agost al 29 de setembre de 2021