diumenge, d’octubre 17, 2021

SERGI RABASSA. OBRA GRÀFICA

 



L’espai capgròs es suma a aquest esclat expositiu del gravat i l’obra gràfica que en la seva diversitat de tècniques està ocupant una part molt important del pastís expositiu de la comarca, i ho fa presentant  la primera exposició individual, al menys en el nostre entorn, de Sergi Rabassa.

Rabassa és artista nascut a Reus on va aprendre les primeres beceroles artístiques a l’escola d’Art i Disseny de Tarragona, i després de passar per la Massana fa 15 anys que arriba a Mataró i s’introdueix de manera més que seriosa  en el camp del gravat en el taller Municipal  de la mà de Claudia Lloret i Jordi Rosés És membre del grup tarlatana 17 mi ha pres part en nombroses exposicions col·lectives.



Rabassa, en aquesta mostra individual, cau en l’error enormement repetit en els artistes novells, de voler mostrar tot el variat repertori  del seu ventall creatiu, tant en el que pertoca a la diversitat de tècniques com a al diversitat conceptual, i confegeix un poti poti que si bé individualment té moments de valoració, la disparitat absoluta del conjunt provoca el desconcert del visitant que no acaba d’entendre quin de la desena de “Sergis Rabassa” és el veritable.



Cal doncs, intentar trobar un camí, aprofundir en ell  i establir sobre el mateix el diàleg unitiu que escrigui una sola història plàstica que en permeti analitzar amb profunditat la seva veritat artística.



Aquesta és la decisió clau  i el més important que ha de treure d’aquesta exposició. Ha quedat clar que sap el que té entre mans, però ha d’establir primacies entre el seus llenguatges. Al meu entendre és en el món fantàstic i oníric on sembla trobar-se més còmode. Però la decisió està en les seves mans  i estic convençut que en la propera exposició trobarem un artista amb un idioma plàstic potent, afermat en l’estimable base tècnica que ara ja ens mostra



Sergi Rabassa. Obra gràfica.

Espai capgròs

del 30 de setembre al 27 d’Octubre de 2021