dilluns, de febrer 14, 2022

EM POSO A PINTAR. JORDI PARERA

 



Els arts adictes, aquells que no podem defugir acostar-nos a qualsevol lloc on hi hagi una exposició, al llarg de la temporada ens trobem amb unes quantes (poques) exposicions que ens eleven al nirvana, altres (bastants) que ens fan maleir els dimonis, i la majoria que ens deixen en la més total de les indiferències.

A més d’aquesta divisió genèrica de trets amples, potser caldria afegir un petit racó en el que els arts ferits dipositem aquelles exposicions que si bé en sentit absolut no mereixen una nota molt alta, i potser tan sols depassen en poc l’aprovat, però que en canvi en elles hi hem trobat el flaire de l’art, hem intuït unes possibilitats i això ens fa sortir ben satisfets de les mateixes.

És el que ens ha passat després de passejar-nos per l’exposició que sota el títol de “Em poso a pintar” ens ofereix Jordi Parera a la sala del Casal.Aliança.



Es tracta, segons l’escrit de presentació, “d'un pintor novell que ha decidit donar el pas arran de les restriccions del Covid que el va deixar sense  excuses per intentar-ho. El descobriment de l’acrílic ho va fer més senzill. Totes les obres presentades son del 2021, en el que ha intentat pintar cada dia, motivant-se en la recerca de motius que li signifiquen reptes nous. Esperant que aquesta representació del que ell veu, esdevinguda pintura, el porti a la veritable creació”.




Aquesta declaració de principis es transmuta en una pintura àgil i fresca, molt ben girbada per tractar-se d’un novell que a més té l’atreviment d’acostar-se amb certa solvència a quelcom tan difícil com el retrat, o a paisatges ben propers i reconeixibles com els de la costa mataronina, a estructures arquitectòniques , o a una pintura hedonista / costumista com la peça que serveix com a carta de presentació i que és la millor de la mostra.

Certament, i com pertoca, Jordi Parera està encara a les beceroles artístiques i té per davant un camí de millora molt important, però es nota que té allò que en altres arts en diuen “duende” per saber copsar essències , té clars els conceptes de composició y color i per el que es veu té prou habilitat tècnica com per preveure que  de seguir en aquest camí, pot assolir un nivell més que acceptable en el camí de l’art figuratiu del nostre entorn més proper si segeuix en camí d'aprenentatge i no creu que ja tot està fet.



Ara , comença el més difícil, seguir en la modèstia, no creure mai que ja està en un cert nivell , i seguir lluitant cada dia per fer una passa més endavant. Si és així, no tinc dubtes que Jordi Parera pot ser un nom habitual entre els artistes de la nostra ciutat.

A seguir.

 

Jordi Parera. “Em poso a pintar”
Sala del Casal Aliança . Mataró

De l’11 de febrer al 13 de març de 2022