dimarts, de març 28, 2023

ROSA SERRA. ESCULTURES.



Can Caralt recupera el tremp de la qualitat que havia mig perdut en les darreres exposicions i ara esclata la primavera amb l’exposició d’escultures de l’olotina Rosa Serra, que presenta un bon gruix de peces  de diferents mides per mostrar a l’espectador la plenitud el seu fer.

Rosa Serra ( Vic 1944) és uns afamada artista que ha desenvolupat la seva carrera en terra olotines ,lloc al que es traslladà a l’edat de vuit anys i a on va realitzar estudis artístics en la seva escola de Belles Arts.  Des de 1976 l’escultura ha estat la seva eina de treball en la que s’ha dedicat en dualitat a la figura de petit format i al tema esportiu que ha desenvolupat en alt grau i amb ample representació seva en seus olímpiques. Havent exposat a les principals ciutats artístiques del món, ara se’ns acosta amb la seva exposició a Can Caralt de Llavaneres.





Rosa Serra omple sense embuts els espais llavanerencs amb una esplèndida exposició en la que mostra les seves qualitats més importants en una més que brillant exposició que complau a tota mena de visitants, sense deixar el negatiu per a res ni per a ningú.

Encara que olotina de creixement i desenvolupament, Serra practica un art que trenca del tot amb l’escola del seu entorn natural  confegint una figuració dominada per una arriscada aposta de la corba  com element essencial del seu fer, corbes amb les que juga per anar gestant figures nues, generalment femenines, a les que arrodoneix  de manera enormement harmònica i musical. Una figuració personal i pròpia que la defineix i identifica tant en  les obres de caire públic com les privades.





Rosa Serra ha sabut confegir-se un estil personal i propi que el fa reconeixible.  Amb la disposició volumètrica que dona a les seves obres , el simple afegitó de cara , ulls o qualsevol element popi del ser humà, estructura les seves peces que tractades curosament en l’apartat material, amb aquestes bases planes i sedoses a les que en ocasions vesteix de color, aconsegueix copsar l’atenció de l’espectador que ràpidament entra en franc diàleg amb la peça de l’artista cloent el cercle comunicatiu precís per a l’èxit  total.




Rosa Serra es basa en la realitat per realitzar els seus treballs, però alhora juga amb el punt de vista artístic per caracteritzar-ne una part que esdevé així l’eix conceptual i comunicatiu de la seva obra que agafa una plena individualitat i personalitat, malgrat que en molts moments ens puguin aparèixer noms d’altres artistes en els que es pugui haver inspirat com és el cas de Henri Moore i el seus volums estilitzats , l’artista ens mostra la seva capacitat d’adaptació i personalització d’històries d’altre autors amb qui combrega en l’essència de l’art.






Magnífica i brillant exposició en la que una gran artista i un bon museu es donen la mà per portar bon art als ciutadans de la població i de la comarca.

Felicitats.


Rosa Serra. Escultura

Can Caralt. Museu Arxiu de S.A. de Llavaneres

Del 24 de març al 23 d’abril de 2023