dissabte, de juny 13, 2009

MUSEU BASSAT

Tal com comentàvem quasi en directe , el Ple Municipal del passat dijous ha aprovat la creació i els estatuts del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró.
En aquesta ocasió si ens hem de felicitar per la rapidesa i transparència de l’Ajuntament que l’endemà al matí ja penjava en el weeb municipal els trets mestres d’aquest consorci , trets que fora de la parrafada burocràtica inicial , reproduïm a continuació:

Objectius i finalitats del Consorci

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró té per objecte:

. La gestió del Museu com a institució dedicada a l’exhibició de la col·lecció d’art Lluís Bassat, així com a l’adquisició, la conservació, l’estudi, l’exposició i la interpretació educativa d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra dels artistes catalans o relacionats amb Mataró, el Maresme i Catalunya.

. La creació i incorporació dels fons bibliogràfics i documentals que facilitin el coneixement i la difusió de l’art contemporani.

. La programació d’activitats del Museu com a espai per gaudir de l’art contemporani en les seves diverses manifestacions i al mateix temps com a espai per a la formació i l’educació de la sensibilitat i l’esperit crític de les persones.

. El Consorci ha d’establir, amb les administracions públiques que la integren, un programa-marc de caràcter quadriennal. El programa ha d’incloure els projectes estratègics, el pla d’activitats, el projecte museològic i museogràfic i les variacions que hi hagi, i també les aportacions econòmiques de cada una de les administracions consorciades.

Els òrgans de govern i gestió del Consorci són: Consell General, presidència del Consell General, vicepresidències del Consell General, Comissió Executiva, presidència de la Comissió Executiva i direcció-gerència. També podrà disposar d’una Comissió Assessora.

El Consell General estarà presidit per l’alcalde i les vicepresidències primera i segona l’ocuparan el president de la Fundació Carmen i Lluís Bassat i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, respectivament. A més estarà integrat per un màxim de 12 vocals.


Recursos econòmics

Quant als recursos econòmics amb què comptarà el Museu seran:

. Les aportacions que acordin l’Ajuntament i les altres administracions consorciades
. Les subvencions públiques o privades
. El producte dels serveis o les activitats que el Museu presti o dugui a terme
. El producte dels drets de reproducció de les obres d’art del Museu
. Els ingressos en concepte de lloguer a tercers de les sales i els espais
. Altres ingressos que li puguin correspondre d’acord amb les lleis.

Ara sols fa falta vestir aquest consorci i serà molt important veure qui seran els vocals del Consell General que esperem no es reparteixin el polítics de torn i aquests siguin intel·ligents i anomenin a entesos en l’art i en els objectius que s’expliciten.

Per cert , en la votació CiU es va abstenir encara que està a favor del consorci. Ho va fer farts una vegada més de la desconsideració de l’IMAC que amb temps justet , justet ,va lliurar la proposició de la mateixa manera que just el dia abans , ho va fer amb la gent del Consell Rector que de nou i com sempre va callar i “tragar”.
Per això, vist el paper de la trista figura que realitzen un bon grapat de membres d’aquest Consell, aquests no s’han platejat deixar-ho per altres que tinguin ganes de fer-lo respirar ?.


Serà dons qëstió d'esperar a divendres ( 19 hores ), dia en que a l'Ateneu hi ha l'acte central del 25 Aniversari de Capgròs amb una entrevista amb públic amb Lluís Bassat que a bon segur podrà explicitar de manera ben clara el present i el futur d'aquest Museu.

MOSTRA D’ART JOVE

El millor seria deixar el comentari buit ja que seria una acció digne del concepte en que es mou aquesta mostra que es fallà i inaugurà el passat cap de setmana. Ho diem ja que la mateixa es buida de qualsevol dels trets més elementals que ha de tenir un fet artístic.

Però avui l’acudit de Forges a “El País” semblava directament dedicat a aquesta mostra.


Un magnífic acudit , difícilment refutable.