dilluns, de novembre 05, 2018

ALBERT JAIME. ESCULTURES






Ara fa just un parell d’anys que el jurat del 3er concurs de pintura i escultura de Llavaneres, en el que m’hi trobava, decidia apostar per la gosadia i la modernitat atorgant el premi en una apretada decisió a Albert Jaime. Ara, just dos anys després, i quan es materialitza l’exposició individual que complementa el premi , l’artista ens dona la raó mitjançant una magnífica exposició en que es certifica la qualitat d’ aquest jove artista mataroní, afincat al Masnou i professor de forja de la Pau Gargallo que és Albert Jaime.

Albert Jaime és un autor que casa perfectament el seu ideari plàstic, que es correspon al seu sentir vital amb la tècnica més acurada i convenient per fer-lo avinent.

Dominador de la tècnica, juga amb la dualitat de la mateixa ,donant  calidesa en les seves textures però  no defugint la possibilitat de donar-li una visió rugosa i aspre, segons el cas i el motiu. I amb aquest vímets tècnics conjuga el seu sentit orgànic que té en la natura el punt de partida i l’explosió de pensaments i sensacions.





Aconsegueix així unes peces suggerents i altament emocionals que esdevenen en certa manera tàctils  i sensuals ,creant un cert misteri vital en el concepte d’observació / reflexió/ acció del que parla en el pròleg del seu catàleg.





Unes peces que des de la formalitat, van avançant cap una contemporeneitat en  aquestes crisàlides i elements pre-vitals en els que ara sembla endinsar-se.




 
És aquesta exposició d’Albert Jaime una magnífica exposició que ens descobreix un nou nom en la creació mataronina. Un nom que no és pas promesa i sí constatació d’una realitat potent i valent i del que esperem gaudir, i molt, en les properes exposicions i temporades.

Els bons afeccionats cal que s’apuntin el seu nom ja que no tinc cap dubte que pot ser una de les figures dels propers anys.

Felicitats.



PS:- Aquesta exposició és conseqüència del 3er premi de Pintura i escultura de Llavaneres. Justament ara mateix, i fins el 18 de Novembre hi ha el termini per presentar obres per la 4arta edició. El premi és de 1500 euros i una exposició individual. Crec que val la pena participar-hi i animo als artistes a presentar els seus treballs.