dijous, d’octubre 22, 2020

TENBEI CONCEPT

 



No és habitual que en aquest blog parlem del món del disseny i molt menys que explicitem objectes, marques o espais que ens puguin ser plaents. Avui trenquem el nostre costum per parlar de Tenbei Concept, l’espai del carrer Nou de Mataró, i no ho fem per parlar de les delicadeses en forma d’objectes diversos que atresoren, certerament buscades entre la munió de dissenyadors que intenten trobar un lloc de sortida a les seves creacions, totes elles de nivell, enginyoses i diferenciades. I no ho fem, encara que si volen la nostre opinió, aquesta és que la gran majoria mereixen la nostra atenció.

Avui ho fem, per que crec que cal remarcar i de manera ben plausible, el paper que la Belén i L’Evaristo estan duent a terme per potenciar l’element artístic en un entorn, el segment dels menors de 35 anys , que acostuma a estar  del tot allunyat del món de l’art.

Sempre que es discuteix de la faceta comercial de l’art surt a la llum un fet evident que marca el camí del futur. I aquest no és altre que l’abandó de l’interès per l’art del segment jove de la societat. Una manca d’interès que depassa l’habitual en les anteriors generacions.

La gent de Tenbei Project estimen l’art i volen propagar-lo entre els joves  i fer-ho a partir de les afeccions i els gustos d’aquestos i no en el sentit més tradicional de l’art, per això l’aposta per el món de la il·lustració i dels referents que en aquest camp i en altres de parells, son tan apreciats per ells com desconeguts per a nosaltres , la gent de l’art. I a més a més amb uns preus assequibles a totes les butxaques.

Potser per alguns de pell fina, això és un malbaratament del veritable art  i el que cal és potenciar la mirada dels joves cap a l’art amb majúscules. Jo discrepo i crec que aquesta és una magnífica manera d’introduir mica en mica al públic jove en el món de l’art i un cop inculcat el verí de l’art a bon segur que les mires dels mateixos seran molt més altes.

D’aquí que aplaudeixo i felicito efusivament als responsables de tant lloable iniciativa, alhora que recomano a tothom a descobrir aquest autors en el web www.tenbeiconcept.com , a desplegar la pestanya de galeria d’art i introduir-se wn wl món dels diferents autors . I no es sorprenguin dels preus ja que la majoria no son originals i si reproduccions calcogràfiques.  I pensin si alguna d’aquestes obres no podrien ser un bon regal iniciàtic per familiars joves en les properes festes en les que el regal esdevé una obligació social.

Felicitats doncs. A continuar . I sort, molta sort.