divendres, de març 19, 2021

25 ANYS REVISTART. ORIGINALS D’OBRES DE PORTADA

 


“Revistart” una de les veteranes revistes d’art existents al nostre país ha celebrat ja els seus 25 anys d’existència i per tal motiu ha organitzat una exposició itinerant amb les més importants obres originals que en algun moment han estat portada de la revista, exposició que ha aterrat en aquest mes a la sala d’exposicions del Museu del Càntir d’Argentona.



No és habitual que moltes poblacions fora dels nuclis expositius importants puguin gaudir d’obres d’artistes tan importants com  ho puguin ser Will Faber, Tharrats, Cuixart, Guinovart, Grau Garriga o August Puig. I que aquests tinguin com acompanyats un ventall d’artistes de cert nivell i qualitat com Carmen Cabaneiro, José manuel Chamorro, Paco Corell, Klaus Erichsen, José Fernández Morán, Ignacio García Ergüin, Milós Gras, Enrique Higuera, Ana mascaró, Norman Narotzky, Pujol Grau I Laura Roca.

L’exposició és com correspon a l’ocasió , diversa en l’estilístic, el tècnic i el conceptual, sense un lligam unitiu, en aquesta ocasió quasi impossible per les circumstàncies que la han motivada, mentre que  en el que pertoca al qualitatiu al costat d’obres altament interessants n’hi ha altres d’un minvat interès.



Òbviament que les peces  estrelles son les que porten les signatures dels artistes importants  que demostren la seva qualitat, malgrat que cap d’elles estaria en el llistó alt de la seva producció. Grau Garriga presenta  una obra dels seus treball de reivindicació de país, mentre que Guinovart sorprèn amb una obra de caire jazzístic tant curiosa com interesant.



L’obra de Cuixart està en aquells interludi entre figuració i abstracció, molt definitori d’una època del sueu fer, a l’igual que Tharrats amb obre de bons dimensions amb una paleta cromàtica llunyana a l’habitual .Will Faber ens ofereix una impactant obra en l’entorn de la seva abstracció informalista,. Finalment d ‘August Puig podem gaudir una obra de joventut en la que ja s’intueix el seu caminar per una obra poètica, propera al surrealisme i a l’abstracció expressionista.



D’entre dels artistes acompanyants sobresurt la potent abstracció de José Manuel Chamorro,  l’espiral de Paco Corell, de reminiscències de Chirino i Oteiza, el paisatge de solituds de García Ergüin, l’explosiva i personal  figuració de Pujol Grau o l’abstracció de Laura Roca.

Tot per confegir una exposició no excessivament brillant però que cal visitar encara que sols sigui per gaudir dels personals treballs del sis grans mestres que en son pal de paller i que mereixen sempre una atenta visita als seus treballs.

25 anys de Revistart

Museu del Càntir d’Argentona.

Del 26 de febrer a l’11 d’abril de 2021